12.06.2024

Apus de soare la Lacul Balaton, Ungaria 2018

Când ai autorulota ta, nu îți trebuie nimic altceva decât timp, ceva bani de motorină și chef de ducă! Așa că am pus cateva schimburi în portbagaj și am plecat către Otopeni la camper.

Am încarcat bagajele în cală, am pus bicicleta la locul ei, am verificat gazul, apa și combustibilul. Pe înserat eram pe drum către Nădlac, spre Ungaria. După ce am dormit câteva ore în centru la Cunța, o mică localitate lângă Sebeș, dimineața hai mai departe. Unde? Unde am chef, că doar sunt fără booking, fără grija locului de dormit.

Am ajuns la Siófok – un oraș din Ungaria la aproximativ 100 km de Budapesta, pe malul sudic al lacului Balaton. Siófok este unul dintre cele mai populare destinații de vacanță din Ungaria, renumită pentru plaje și pentru viața de noapte. Siófok este unul dintre cele mai bogate municipalități din Ungaria datorită turismului. Maghiarii numesc adesea orașul „capitala lacului Balaton”, fiind cel mai mare oraș de pe țărmurile sale și acționează ca un centru comercial și turistic al regiunii.

Am campat la Aranypart Camping, un camping pe malul lacului. Și ce poți să faci când vezi apusul, scoți aparatul și te apuci de pozat, ca tot omul.

La Aranypart Camping am plătit pentru o noapte 27 euro, camper, doau persoane, taxe.

Baia în lacul cald, cu nisipul fin, la apus de soare a completat seara minunată petrecută la Balaton. Singurul dezavantaj – seara apar roiurile de milioane de țânțari mici, inofensivi dar deranjanți tocmai prin numarul mare.

 

După apusul soarelui, am făcut o plimbare prin camping, care e destul de mare. Au tot felul de case de vacanță, vile, bungalow-uri, locuri pentru corturi, parc de joacă, restaurant. Ne-am oprit la terasa restaurantului pentru câteva beri reci, ungurești.

Mood vacantion is on 🙂

Text, foto&video: RVTravel.eu – motorhome travel Romania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857