24.07.2024

Altă zi, alt drum, destinația Spania – motorhome travel

După micul dejun și cafeaua de dimineață la Aranypart Camping – Balaton, plecarea către o nouă destinație se apropia rapid. Ne-am stabilit direcția – Spania, așa că am setat gps-ul pentru Barcelona. Urcam pe M7, autostrada către Slovenia și ne continuam drumul avand în dreapta lacul Balaton, care se întinde pe 77 km, până aproape de Slovenia. După ce lăsăm lacul Balaton în urmă, mergem o porțiune de autostradă pe un singur sens de circulație, paralel cu granița croată. Slovenia m-a impresionat cu autostrăzile lor foarte bune și cu peisaje frumoase, cu dealuri și munți plini de verdeață.

După o oprire la supermarket și alimentare cu diesel la Maribor în Slovacia, am plecat către Italia. Trecem de Ljubljana, Trieste, Veneția și ne îndreptam spre Padova.

În parcarea de la supermarket Hofer – Maribor, Slovenia

La intrare în Italia ne-a prins o ploaie zdravănă cu soare și după câțiva kilometrii buni, după ce ploaia a stat, a aparut curcubeul! Toți motocicliștii pe timpul ploii s-au oprit pe sub poduri. La fiecare pod vedeai 2-3 motocicliști opriți.

Aproape de amurg am ajuns în Padova, la vechiul meu prieten Ovidiu, chef bucătar la Hotel Champs Elyse la maison, brăilean, cu care nu m-am mai văzut de vreo douăzeci și ceva de ani! Când am ajuns în Italia, desigur că vroiam să mănânc paste – mâncarea specific italienească. Așa că Ovidiu s-a pus pe treabă și a făcut parste carbonara, cu explicații, cu detalii de cum se fac pastele în Italia.

Ovidiu – chef bucătar, pregătind paste carbonara

Așa am aflat că fiecare chef are secretul lui în a face pastele, secret dobândit după ani de zile de trudă în bucătărie. După pastele carbonara și o sticlă de vin roșu, am plecat vis-a-vis în parcare, la camper pentru a ne odihni.

Maine urmează un drum lung.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Îl aștept pe Moș Crăciun la rulotă

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857