21.07.2024

Îl aștept pe Moș Crăciun la rulotă

Îl aștept pe Moș în rulotă sau după încă nu m-am decis.

Am trimis-o pe nevastă-mea după brad. A zis că era prea scump și a luat un poster cu Brad Pitt. M-a trimis pe mine apoi să iau o coroană de brad, ca să miroasă și-n rulotă la noi a Crăciun. Am luat, dar mi-a zis că panglica de pe ea cu Nu te vom uita niciodată nu prea merge de Sărbători. Asta mi-au dat, asta am luat, ce era să fac?!

M-am dus apoi la țară, să tăi porcul. Am ascuțit bine creionul, am scris ”porc” și, în ziua de Ignat, pac, am tăiat porcul de pe lista de cumpărături, simțindu-mă mult mai bine. Nevastă-mea a gătit toată ziua: sarmale cumpărate, varză de la soacră-mea, piftie din comerț, ciorbă de burtă la plic, popcoarne, banane, țuică la cutie și alte bunătăți crăciuniere. E o gospodină desăvârșită, face asta niște cuburi de gheață de te lingi pe bot!

Am luat instalație de brad. Că așa a zis nevastă-mea. Ca să-i fac surpriză, am chemat un instalator și i-am tras lui Brad Pitt o țevușcă dedesubt, cu robinet, cuplat la rezervorul de apă din rulotă, tot ce trebuie. Nevasta s-a supărat, a zis că trebuie electrică și-am scos un bec, l-am legat cu liță de țevușcă și să vedeți efecte pirotehnice când dădeai drumul la instalația de apă peste aia electrică – ăla da spectacol de Crăciun! Am pus pe câinele Grevei să muște din televizor, ca să turbeze. Are antena prea timidă, e blândă, nu prinde românii, acum s-o vezi cum se repede la semnal!

Am luat o sticlă, fiindcă nu e sărbătoare fără o sticlă două. Fiind sărbătoare, am luat câteva navete. Am luat apă cu plată și cu bule. Destupăm sticlă după sticlă și cântăm vechiul șlagăr de concentrare: Din an în an sosesc prin geam copii de Moș Ajun. Că s-a stricat ușa la rulotă, am stricat-o că ne-am îmbătat, dă-i cu Borsec, dă-i cu Perla Harghitei, dă-i cu Zizin, dă-i cu Poiana Negrii, până la ziuă doar pe fereastră se mai putea intra sau ieși din rulotă. Cu dureri de cap, de la mahmureală, bag niște Borsec mai sprințar, îndoit cu apă plată, ca să mă dreg. Cetățeanul Crăciun Moș a fost invitat, dar n-a venit. Acum însă zacem toți pe jos, sub brad, în chip de cadouri. O, Brad Pittic, o, Brad Pittic, am fața toată verde, băut-am pân’ m-am făcut mic și bula-n mine fierbe…

Text: Răzvan Drăgoi

Site-uri de vânzări rulote și autorulote sh din Europa

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857