16.04.2024

Canet de Mar, Catalonia (Costa Brava și Costa Dorado), Spania

Dimineață plecăm din Padova după ce am băut cafeaua la Ovidiu și Elena. Ne-am luat rămas bun de la ei și am plecat din nou la drum. Pe A4 până la Brescia, iar apoi pe A 21 către Genoa, am prins ploi de vară cu soare. La apropierea de marea Mediterană drumul șerpuiește prin zeci de tuneluri săpate în munte. Tuneluri de altfel neîntreținute, cu multă umezeală, cu cu infiltrații, cu mucegai… După ce trecem pe langă San Remo ajungem la granița cu Franța. Alte tuneluri, dar cu mult mai îngrijite.

Am făcut greșeala să intru cu camper-ul de 7,40 metri în Monte Carlo. Să nu încercați asta niciodată!!! Am reușit să ajung în celebrul port în care odihnesc yahturile de milioane de euro. M-am strecurat cu greu pe străzile mici și întortocheate, dar în final am reușit să ies de acolo și după ce am străbătut un tunel lung de câțiva kilometri, am intrat din nou pe A8. Trecem rând pe rând de Monaco, Nisa, Cannes, Marseille, Montpellier și pe la 12 noaptea ajungem în Spania. După 1200 km făcuți dintr-o bucată, oprim în parcarea mare pe AP7, la Girona. Îmi deschid o sticlă de vin și beau doua pahare aproape pe nerăsuflate. 

După câteva ore de odihnă, e timpul să plecăm spre Barcelona, așa că ieșim din autopista și mergem către mare și campăm la El Toro Azul, un camping cu multe case mobile, un fel de sat de vacanță al celor din Barcelona.

La camping Camping El Toro Azul am plătit 39 euro, camper, două persoane, duș, toalete, apă, fără curent.

Prima problemă pe care o întâlnesc în Spania este că nimeni din tot personalul campingului, cu excepția puștiului de la recepție, nu știe limba engleză ci doar spaniola… Asta face comunicarea destul de dificilă.

Campingul curat, cu toate facilitățile, cu ieșire prin spate spre plajă. Pentru a ajunge pe plajă trebuie să treci printr-un pasaj pe sub linia ferată și ajungi pe plaja întinsă și curată.

Ieșim prin poarta din spate, închisă mereu cu cheia și după ce trecem prin pasaj ajungem la una din cele trei terase de pe plajă care ne face cu ochiul. Așa că ne așezăm la masă pentru niște specialități iberice, alături de o Estrella rece! După masă, prima baie în Mediterana a fost mai mult decât binevenită și așteptată îndelung.

Vremea este superbă, 27 de grade, marea caldă, nisipul curat și fin, fără înghesuială și fără șezlonguri și umbreluțe cum vezi prin multe alte părți. Ne-am bălăcit până târziu spre apus, când ne-am retras la motorhome, la casa noastră pe roți!

Plaja de la Canet de Mar este compusă din nisip fin, rezultat de descompunerea rocilor granitice care formează subsolul din zona. Plajele au o bună stare de conservare și, din acest motiv, plaja Canet a primit în ultimii ani calificarea de Steag albastru acordată de Uniunea Europeană. Un alt exemplu de calitate a plajei este delimitarea unei zone de protecție a vegetației de pe coastă. În acest spațiu găsiți plante indigene din coasta catalană, cum ar fi „el hinojo marino” – fenicul de mare, omida de mare sau macul.

Text, foto&video: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857