22.09.2023

Începutul

De când mă știu mi-au plăcut călătoriile – când eram mic, mă visam plecând în lumea largă. Nici acum nu am renunțat la aceasta idee.

Ani de zile am mers cu cortul pe unde apucam, la mare, la munte. Am vazut la Corbu sau la Vadu, pe Transfăgărășan sau la Săpânța, turiști cu rulote și autorulote. Încet, dar sigur, a început să-mi încolțească ideea de a avea și eu o rulotă. Începuse să îmi placă ideea de a călători fără grija cazărilor, a montării și demontării cortului, a trambalării de saltele, veselă, scaune, tot felul de accesorii utile în drumeție. Numai că această idee era destul de costisitoare, trebuiau investiți bani și nu puțini. Așa că, timid, am început să aduc discuția despre rulotă, în familie. Mariana, soția mea a răspuns afirmativ ideii de a avea o rulota.

Prin 2015, am căutat pe net să închiriem o rulotă pentru a merge la mare să vedem cum este acest stil de viață. Am găsit pe cineva care închiria rulota, cu vreo 40-50 lei pe zi, undeva în Drumul Taberei. Am sunat, am stabilit cu proprietarul să ne vedem și am fost să o vedem… Când am intrat în rulotă, un miros urât ne-a trecut prin nas și s-a înfipt adânc în creier. Rulota era veche, neîntreținută, mobila murdară, per total nu ne-a plăcut. Am mulțumit proprietarului pentru amabilitate și am plecat în mare grabă.

Ajunși acasă ne tot gândeam cum sa facem să găsim o rulotă curată pentru deplasarea la mare. Din păcate la acea oră nu am găsit niciunde pe internet rulotă de închiriat de la vreo firmă. Am mai găsit vreo câteva la particulari, dar arătau la fel, vechi și nu am mai pierdut timpul cu ele. Dar am găsit Haff.ro care închiria autorulote. Pe atunci nu aveau și rulote. Am zis, hai să sunăm! După câteva telefoane și emailuri, iată-mă la Brașov să iau autorulota Rimor Super Brig. Avea 3000 km la bord, mirosea a nouă. Mariana a rămas plăcut impresionată de interiorul spațios și de toate dotarile din interior – aragaz, cuptor, frigider, congelator, toaletă, duș, o cală imensă în care se putea ajunge si din interiorul autorulotei.

Am adus-o în București cu câteva zile mai devreme înaintea plecării în concediu în Germania, pe valea Rinului. Era 6 iunie 2015.

Așa a încept totul.

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857