20.07.2024

RVTravel.eu trips – Dobrogea, România – Jurilovca și Gura Portiței

Călătoriile „RVTravel.eu Trips” cu autorulota prin România, continuă azi în Dobrogea cu Jurilovca și Gura Portiței. Campare în camping.

Ajungem la Jurilovca puțin înainte de ora 17:00 și campăm la marginea localității în locul special amenajat de Primărie pentru campere și rulote.

Am prins o vreme stranie, frumoasă, ciudată – de pe mare veneau nori de furtună iar lacul Golovița care desparte Jurilovca de Gura Portiței avea o culoare galben pai în comparație cu cerul albastru. Se apropiau norii de furtună așa că toată lumea se retrăgea către adăposturi. Un prieten geograf mi-a explicat ce se petrece cu straturile atmosferice în dreptul litoralului. Așa că noaptea, chiar dacă au fost fulgere, a plouat foarte puțin.

foto: Marian Mocanu
foto: Marian Mocanu
foto: Marian Mocanu
foto: Marian Mocanu

Plecăm din portul Jurilovca, pe canal, către lacul Golovița cu barca rapidă. Traversăm distanța de 16 km până la Gura Portiței, traseul durează cam 20 de min. și a costat 70 lei/persoană dus-întors.

Mici căsuțe colorate, cu acoperiș de stuf se întind în fața mea pe nisip. Aflu că în ele locuiesc pescarii dar se pot și închiria. Nu mă mai satur să fotografiez căsuțete albe cu albastru, care îmi amintesc de Cuba.

Mergem agale pe malul mării, admirăm tufele de maci galbeni crescute printe scoici și melci.

foto: Marian Mocanu
foto: Marian Mocanu
foto: Marian Mocanu
foto: Marian Mocanu

Sunt mai multe posibilități de cazare la Gura Portiței. Cu toate că stațiunea este liniștită, retrasă, fără pretenții de Vamă sau Mamaia, prețurile la Gura Portiței nu sunt deloc ieftine.

La Gura Portiței nu ai cum să ratezi un borș lipovenesc și un pește fript pe tablă alături de un vin alb sec. Barcagiul ne aștepta la ponton pentru returul în Jurilovca.

Cam asta a fost în episodul de azi. În următorul vedem Capul Doloșman și Cetatea Argamum.

Întreg video îl puteți vedea pe canalul de YouTube, cu peisaje de vis!

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

RVTravel.eu trips – Dobrogea, România, partea 1

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857