30.09.2023

Situația firmelor de închirieri autorulote în România

În România în ultimii 2-3 ani s-au deschis peste 30 de firme de închirieri autorulote și rulote, un domeniu nu tocmai ieftin, ținând cont că pentru a deschide o firmă de închirieri trebuie să pleci cu măcar 2-3 autorulote… Totuși, cu ajutorul firmelor de leasing, se poate porni la drum în acest business.

Unii dealeri au facilități pentru persoanele juridice care doresc să înființeze flote de închirieri autorulote/rulote, astfel că până la sfârșitul anului se vor mai înființa firme de închierieri autorulote.

foto: Marian Mocanu
foto: Marian Mocanu
foto: Marian Mocanu
foto: Marian Mocanu

Clasamentul firmelor de închirieri autorulote/rulote în acest moment, pe judete, este cam așa (nu sunt incluse filiale ale unor firme):

  1. București – 13 firme
  2. Cluj-Napoca – 7 firme
  3. Brașov – 4 firme
  4. Sibiu – 3 firme
  5. Buzău, Ploiești, Suceava – câte 2 firme
  6. Iași, Tg. Mureș, Chișinău – câte 1 firmă

În total, la începutul lunii mai 2019, sunt 36 de firme de închirieri autorulote/rulote, ceea ce duce la diversificarea paletei de oferte în domeniul caravaningului, la creșterea competitivității în zona de rent motorhome în România.

Mai există încă o firmă de închirieri autorulote dar momentan a suspendat această activitate. Este posibil să revină în business.

Vorbim aici de firmele care au site, sunt vizibile. Nu am luat în calcul firmele care nu răspund la emailuri sau telefoane și nici închirieri provenite d ela persoane fizice (sunt convins că există asemenea oferte).

Puteți viziona interviul cu părerea lui Liviu Gal în 2018, despre acest fenomen aici: www.rvtravel.eu/liviu-gal-motorhome-ro/

Text: VANgabond.eu – motorhome travel Romania

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857