22.04.2024

Autoritățile vor să interzică camparea în oraș

Autoritățile din Cornwall, Marea Britanie, vor să interzică camparea autorulotelor, rulotelor, campervanurilor în oraș.

În orășelul Newquay din sud vestul Angliei, înnoptarea în autorulote, rulote sau în campervanuri pe străzi este o practică obișnuită. În luna octombrie a acestui an, Consiliul din Cornwall a luat în considerare o măsură care ar putea interzice înnoptarea în autorulote și rulote pe Trenance Lane și Trevemper Roaddin Newquay.

Acestă măsură este menită să stopeze persoanele care parchează/dorm în rulote și autorulote pe străzile din oraș. Rezidenții care au fost deranjați de mai multe ori de „campingul” pe stradă, au fost invitați să își exprime opinia cu privire la acest demers al autorităților locale din Cornwall.

La fel cum se practică și în România pe Valea Cerbului sau Cheia, pe străzile din micuțul oraș englezesc, mulți rulotiști din UK își stabileau reședința pe termen lung pe străzile din oraș.

Parcarea și dormitul în motorhome, rulota, campervan în orașe cred că va deveni o problemă. Datorită numărului în creștere a acestui tip de turism, cred că autoritățile din toată Europa vor începe să ia măsuri.

Construirea unor camperstop-uri la marginea orașelor ar putea rezolva în mică măsură problema turiștilor cu RV-urile.

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

sursa & foto: www.cornwalllive.com/news/cornwall-news/campervan-ban-stop-people-staying

Weekend în natură, aproape de București – travel motorhome Romania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857