23.06.2024

Primele impresii după câteva utilizări ale portable power station-ul Anker 757 | 1500 W

De multe ori am simțit nevoia unei surse de curent autonome, fie că eram la ședință foto outdoor sau cu cabina foto pe plajă, ori în deplasările cu 4×4 sau cu camperul în off grid. La Caravan Salon Dusseldorf și CMT Stuttgart am văzut mai multe asemenea soluții – power bank-uri sau portable power station.

Am început să caut o soluție utilă, mai ales că anul acesta am luat un teren pe care vreau să îmi construiesc pentru început o cabană mică și vreau să fiu independent energetic. Soluția Anker 757 de 1500 W cred că îmi va fi foarte utilă pentru nevoile mele atât la cabană cât și în deplasările mele. Îl am cam de 2 săptămâni și am început să îl descopăr ușor-ușor.

foto@MarianMocanu.ro

Voi încerca acum să vă spun primele impresii după ce am realizat unboxing-ul și am făcut câteva teste cu el.

L-am folosit la o ședință foto – am fotografiat cu luminile de studio o bucată de carne, care a fost preparată în prealabil pe o plită cu inducție la 1200 W, alimentată evident tot din power station.

foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro

Într-un alt test am tăiat țeavă metalică cu flexul, am tăiat lemne cu un motofierăstrău electric și iarăși am gătit la plita cu inducție.

Un alt test a fost când am conectat autorulota mea la power station Anker 757 și am pornit în același timp televizorul, frigiderul și aerul condiționat.

foto@MarianMocanu.ro

Toate astea vor apărea pe canalul de YouTube, așa că abonați-vă ca să vedeți primii când voi pune acele video, pentru că tocmai vreau să vorbesc despre cum este să utilizezi acest portable power station, după câteva luni de utilizare.

Față de alte power bank-uri, acesta este destul de mare și foarte greu. De aceea nu cred că îl veți putea căra în rucsac pe munte, dar se poate lua în portbagajul mașinii când vrei să campezi cu cortul oriunde în natură.

Ce este acest portable power station Anker?
În primul rând, este o baterie cu 1228,8 wați/oră de stocare sau 1,23 kilowați oră de stocare. Caracteristică principală a acestui produs este pachetul de baterii pe care Anker l-a făcut și care folosește tehnologia fosfatului de litiu și fier. În general, fosfatul de litiu și fier are până la aproximativ 3.000 de cicluri de încărcare înainte să ajungă la 70-80% din capacitatea sa de funcționare. Capacitatea inițială, comparând asta cu litiu-ion sau litiu-polimer, se obține 500 de cicluri, poate 600, în funcție de modul în care este folosită celula.

Încărcarea portable power station
Anker 757 se poate încărca ca mai toate power station pe trei căi: la priza de acasă, la priza de brichetă a mașinii sau cu panou solar. Totuși, unul dintre cele mai interesante lucruri este că, în funcție de modul în care îl încarci, îl poți duce de la 0% la 100% într-o oră. Direct de la o priză de curent alternativ, va ajunge la 80% în aproximativ o oră, iar dacă îl încărcați de la panourile solare, va ajunge la 80% în aproximativ 4 ore și jumătate. Dacă se alege varianta de încărcare la priza de brichetă a mașinii, timpul va fi puțin peste 10 ore. Ideea este că, indiferent dacă mergeți cu cortul ori aveți o căbănuță sau dacă sunteți mai degrabă o persoană care trăiește în camper, acesta ar putea fi cam tot ce aveți nevoie pentru a vă ajuta să treceți peste noapte, în fiecare noapte. Putem beneficia de energia solară pe toată perioada în care soarele strălucește.

foto@MarianMocanu.ro

Pe partea frontală sus are o bandă led cu 3 trepte de iluminare și recunosc că abia aștept să vină vara să pot sta cu camperul în off grid, seara, la lumina caldă pe care o emană banda cu led. Sau când voi ieși în off road cu 4×4 și cortul.

Primele impresii după câteva utilizări sunt foarte bune și mă face să cred că am ales produsul potrivit pentru nevoile mele. Este un power station cu capacitate mare – 1500 W, destul de greu dar cred că se pot folosi multe dispozitive electrice cu această unitate. Sunt curios să-i văd fiabilitatea în timp.

Urmează pe viitor alte teste și mai multă documentare despre acest portable power station Anker 757. Voi avea de tăiat lemne la curte, voi găti la plita cu inducție sau la grillul electric, abia aștept expresorul de cafea pentru a savura cafeaua la răsărit.

Așa că abonați-vă la canalul de YouTube RVTravelRomania pentru mai multe emisiuni despre acest Anker 757 și nu numai!

Mai multe informații despre produs aici: https://altex.ro/statie-incarcare-anker-757-powerhouse-1500w

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Gibraltar, punctul terminus al călătoriei cu motorhome în Spania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857