24.07.2024

Camparea în campingurile din Germania în creștere

foto: Marian Mocanu – fotografie de produs

Turismul de caravaning din Germania a înregistrat în 2018 o creștere de 11,3% a nopților de campere, față de anul 2017. Anul de campare 2018 a avut un trend pozitiv în toate provinciile din Germania. Au fost peste 34 milioane de campări peste noapte în toate campingurile din Germania, 2018 fiind un record, conform Biroului de statistica al Germaniei.

foto: Marian Mocanu – fotografie de produs

Bavaria este în fruntea clasamentului cu aproape 6,2 milioane de nopți de campare, ceea ce reprezintă o creștere de 9,9% potrivit statisticilor oficiale. Pe urmatoarele locuri în clasament sunt Mecklenburg-Pomerania de Vest (5 milioane), Saxonia Inferioară (4,9 milioane) și Baden-Württemberg (4,6 milioane).

Tot conform statisticilor, turiștii nemți de camping conduc detașat cu 86,1% din totalul turiștilor de camping din Germania, ceea ce reprezintă o creștere cu 11,2% față de 2017.

Turiștii olandezi reprezintă aproximativ 50% din turiștii stăini care campează în Germania, urmează turiștii elvețieni cu 14,9%, danezii cu 5,9% și belgienii cu 5,4%. Acestea sunt cele mai importante țări din care provin turiștii de camping, turiști care înnoptează în campingurile din Germania.

foto: Marian Mocanu – fotografie de produs

Cu toate că rezultatele sunt pozitive în turismul de camping din Germania, Dr. Gunter Riechey, președintele Asociației Federale a Industriei Campingurilor din Germania e. V.  îndeamnă campingurile să nu se culce pe o ureche: „Campingul înseamnă inovație și experiență ca o forma de vacanță deosebit de apropiată de natură. Campingurile din Germania nu trebuie să înceteze să se dezvolte și să se orienteze către noi tendințe de vacanță și să se confrunte în mod deschis cu probleme cum ar fi digitizarea.”

În acest sens Asociația din Germania se implică în creșterea acestul segment de turism prin dezvoltarea unor modele pentru campinguri, mai multe informații sunt disponibile pe site-ul www.bvcd.de.

Sursa: Motorhome full time

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857