22.07.2024

Campingurile pentru ski se redeschid în Franța, pentru turiștii cu autorulota

Campingurilor li s-a interzis să primească turiști cu autorulotele ca urmare a deciziei închiderii stabilite la 29 octombrie 2020 de guvernul francez. Un decret din 14 decembrie 2020 (decret nr. 2020-1582) autorizează campingurile din Franța să își redeschidă porțile, în special pentru autorulote.

După o perioadă în care campingurile din Franța au fost închise, acum două zile au primit o veste bună din partea oficialităților franceze. Revista Le Monde du Camping-Car prezintă trei motive pentru a merge în camping:

1. Este convenabil pe perioada interdicțiilor

Începând cu 15 decembrie, toți francezii trebuie să rămână acasă între orele 20:00 și 06:00 Dar sunt francezi care locuiesc în autorulotă pe termen lung, în cazul lor „acasă” înseamnă în autocaravan. Pentru a evita orice risc de control (de către autoritățile care ar putea considera că a fi într-un autocaravan înseamnă a fi într-un vehicul), este mai sigur să alegi un loc de campare privat și autorizat, care să înlocuiască „acasă” în timpul perioadei menționate. Campingul, ca și zonele de recepție pentru autorulote, este o soluție foarte bună și sigură.

2. Pentru plăcerea campingului de iarnă

În această perioadă de sărbători, părtiile de schi sunt închise și francezii sunt forțați de starea alertă, chiar și în ajunul Anului Nou. Cu toate acestea, sunt prorietari de autorulote care intenționează să călătorească cu camperele în timpul sărbătorilor. Cei care vor să se bucure de munți vor fi bucuroși să știe că unele campinguri pentru sporturilor de iarnă se redeschid.

3. Pentru economie

Campingurile sunt afaceri ca oricare alta și, adesea, întreprinderi de familie, care angajează personal și contractează furnizori. Pentru campingurile montane, perioada turismului de iarnă cu autocaravana, reprezintă în mod evident o parte semnificativă a cifrei de afaceri. Managerii campingurilor de pe teritoriul Franței și-au exprimat speranța de a putea întâmpina turiștii cu autorulotele în perioada sărbătorilor de iarnă. Iar vestea redeschiderii campingurilor este una foarte bună pentru caravaningul din Franța.

Credit foto: Bogdan Vlădescu

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Campinguri pentru autorulote și rulote deschise iarna în Bulgaria

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857