12.06.2024

Glamping – un nou concept de turism acaparează Europa

Un nou concept de camping acaparează Europa și anume „glamping”-ul.  Numit și camping de lux, glamping combină confortul și luxul unei camere de hotel cu petrecerea timpului în natură, făcând astfel acest gen de recreere să fie unul deosebit.

Mulți turiști s-au plictisit de tradiționalul hotel, dar au nevoie totuși de confort și distracții. Așa că soluțiile de cazare în case în copaci, corturi luxoase, yurte, cabane de păstori sau autobuze londoneze convertite devin din ce în ce mai populare printre turiștii stăini. În Europa au apărut agenții specializate pe acest gen de turism. Unele site-uri oferă condiții de lux incluzând piscină, saună sau jacuzzi.

Cuvântul „glamping” a apărut pentru prima dată în Regatul Unit în 2005 și a fost adăugat în dicționarul englez Oxford în 2016. Cuvântul este nou, însă conceptul este vechi. Sultanii otomani aveau asemenea corturi luxoase. Au fost premergătorii glamping-ului modern.

Multe festivaluri din Europa oferă asemenea experiențe de glamping. În Marea Britanie se dau ratinguri site-urilor de glamping la fel cum se dau hotelurilor și campingurilor.

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Sursa foto: 50campfires.com

Implicarea autorităților locale ajută caravaningul din România

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857