19.05.2024

Industria caravaningului din România în continuă mișcare – statistica orientativă a firmelor

Industria caravaningului din România este evident într-o continuă mișcare, atât cu vârfuri mari dar și cu căderi la fel de mari mai ales pe segmentele închirieri și campinguri. Dacă în anii 2020-2021 au fost creșteri foarte mari pe segmentul închirieri, anul 2022 se observă un recul al zonei de închirieri. În schimb campingurile au o tendință crescătoare în 2022.

În tentativa de a realiza o statistică încercăm să prezentăm situația caravaningului de la noi din țară. Nu poate fi numită „statistică”, pentru că nu toate informațiile sunt actualizate sau verificate (asta din cauză că firmele nu au răspuns solicitărilor noastre), așa că aceste informații sunt pur orientative.

Așadar mai jos vă prezentăm un tabel cu aceste informații. O firmă poate avea mai multe activități (poate fi dealer, dar în aceași timp poate avea camping, service sau magazin etc)

Sunt 331 de firme din care:

– 28 dealeri/vânzători,

– 146 firme de închiriere

– 21 de service-uri

– 13 firme de conversii

– 18 magazine de piese și accesorii

– 116 campinguri

– 5 producători de rv

– 11 firme diverse activități adiacente

Există firme care au același nume (în zone diferite ale țării) sau foarte asemănătoare.

Din păcate firmele confirmate (care au răspuns demersului nostru) sunt cam o treime din totalul celor 331 pe de care avem cunoștință. Dacă doriți să realizăm o statistică cât mai apropiată de realitate sau dacă cunoașteți firme puteți trimite informațiile la contact@rvtravel.eu

Sper ca la Convenția Anuală de Caravaning 2022 să pot prezenta informații despre firmele din industrie.

Firmele care vor participa la eveniment vor avea prilejul să afle mai multe detalii, așa ca în scut timp vom reveni cu invitația oficială pentru Convenția Anuală de Caravaning din România, 6-9 octombrie 2022, Vama Veche.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Prima utilizare a generatorului de curent la autorulotă

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857