23.04.2024

Mercedes introduce pe piață motorhome electric – Sprinter F-CELL

Ieri, 4 iulie 2018, în cadrul unui eveniment special organizat în Hamburg, Mercedes-Benz a prezentat jurnaliştilor prezenți o soluţie nouă – propulsia pe bază de pile de combustie.

Concernul german Daimler investeşte foarte multe resurse în strategia eDrive@VANs – un concept pentru mașinile fără emisii, ecologice. Mercedes vrea să lanseze pe piața auto o versiune electrică a lui Vito, încă de anul acesta imediat dupa expoziţia IAA Commercial Vehicles, iar anul urmator – o versiune similară pentru Sprinter.

Noul tip de propulsie a fost prezentat pe un motorhome, construit pe baza noului Sprinter. În locul obișnuitului motor cu ardere internă, a fost instalat un generator electrochimic, fiind folosit drept carburant hidrogenul. Acesta produce energie care este depozitată într-un set de acumulatori cu o capacitate de 9.2 kWh. La rândul său, energia de acolo este folosită pentru alimentarea unui motor electric, care produce 200 de CP şi 350 Nm şi pune în mişcare puntea din spate.

Acest  Sprinter alimentat cu hidrogen este cu 200 de kilograme mai uşor decât cel cu un motor diesel.

Mercedes-Benz Concept Sprinter F-CELL are montate trei rezervoare în care se pot încărca 4.5 kilograme de hidrogen şi cu acestea se pot parcurge circa 300 de kilometri. În cazul în care se mai adaugă dedesubt şi în partea posterioară încă un rezervor, volumul total creşte până la 7.5 kilograme, iar autonomia poate creşte până la 530 de kilometri.

Deocamdată nu se ştie când vor apărea în serie maşini cu o astfel de unitate de propulsie, asta pentru că o reţea de staţii de alimentare cu hidrogen nu este încă în dezvoltată în Europa şi însuși gazul este scump. Însă, după 2020, există toate şansele să vedem astfel de autovehicule pe străzi.

Mercedes intenționează să ofere „orice gamă comercială cu o propulsie electrică – începând cu anul acesta cu eVito și în 2019 cu eSprinter”, spune Volker Mornhinweg, șeful Mercedes-Benz Vans. El adaugă: „Îmbunătățim strategia noastră eDrive @ VAN cu un motor cu combustie cu combustibil, care oferă oportunități substanțiale pe termen mediu, în special în operarea pe distanțe lungi, indiferent dacă un vehicul cu carburanți este utilizat ca motorhome sau în alte vehicule comerciale aplicații.“

Sursa și mai multe informații aici: https://blog.mercedes-benz-passion.com

Credit foto: https://blog.mercedes-benz-passion.com

190 de amenzi pentru camping ilegal în Portugalia

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857