19.05.2024

Noutățile anunțate de XGO și NobelART la Dusseldorf

Noutăți anunțate de brandurile XGO și NobelART la Carava Salon Dusseldorf.

Mărcile de autorulote XGO și NobelART sunt produse de fabrica Rimor în Italia, pe șasiu de Fiat pentu firma Palmowski. XGO Dynamic este marcă proprie Palmowski pentru Europa și distribuit în România de XGO Autorulote.

S-au făcut schimbări în celula autorulotei la partea de lumini cu led, au introdus mai multe lumini și au modernizat interiorul.

Se scoate din fabricație modelul XGO Dynamic 20, care era singurul asemănător cu o rulotă, în spate avea o masa cu bancheta de jur împrejur care se transforma în pat, 4 locuri: 2 în spate și 2 în alcove.

Modificari majore la motorizare Fiat după cum ne spunea Liviu Gal aici:

  • Motor EURO 6D, 2,3 l
  • Varianta de bază produce 120 de cai putere la 2.750 rpm și un cuplu de 320 Nm începând cu 1.400 rpm. Acesta va putea fi cuplat la o cutie manuală cu șase trepte.
  • Cea de-a doua versiune va oferi 140 de cai putere la 3.500 rpm și 350 Nm începând tot cu 1.400 rpm. Această motorizare va fi disponibilă atât cu o transmisie manuală, cât și cu noua cutie automată cu nouă trepte. (comenzi pentru motor 140 CO și/sau cutie automată se pot face doar până în toamnă, ele se produc standard pe 120CP)
  • A treia versiune pregătită de italieni dezvoltă 160 de cai putere și 400 Nm, în timp ce vârful de gamă promite 180 de cai putere. Pentru versiunile cu transmisie manuală, motorul oferă 400 Nm, în timp ce în versiunile echipate cu transmisie automată, unitatea oferă 450 Nm. (dezavantaj pentru că vor fi limitate la max 100km/h ☹)
  • Pachetul ECO include un sistem start-stop, un alternator inteligent și o pompă de combustibile controlată electronic.
  • În ceea ce privește gama de sisteme de siguranță, apar noutati: Blind spot assist, Rear Cross Path detection, Full brake control, Lane departure warning system, Traffic sign recognition, High beam recognition, Rain and dusk sensor și Tyre pressure monitoring system.
  • Face lift la partea din față, masca, faruri.

NobelART este marcă proprie Palmowski pentru Europa și distribuit în România de XGO Autorulote.NobelART este produs în Italia la fabrica RollerTEAM, pe șasiu Ford, iar clienții pot opta pentru una din cele doua culori la cabină: gri sau maro, culori care se păstrează și pe colantele autorulotei.

  • Skyroof atât la alcove cât și la semiintegrate și flex-bed – posibilitate ridicare/coborâre pat matrimonial din spate pentru creșterea capacitaății de depozitare sub pat, reprezintă principalele modificări aduse la NobelART.
  • La interior, NobelART nu a făcut nici o modificare.
  • Partea de motorizare neschimbată deoarece Ford a trecut de anul trecut la motorizare Eco cu Adblue.

Prețurile la autorulotele au crescut cu 1000 euroîn special datorită motorizării noi la Fiat și îmbunătățirilor la bord-ul Ford.

Text: VANgabond.eu – travel | motorhome | Romania

Foto: XGO Autorulote

https://www.rvtravel.eu/logica-in-care-sunt-facute-autorulotele-asemanari-si-diferente-la-tipologiile-de-oameni/

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857