21.05.2024

Pinto, fotograful camperist din Cluj-Napoca

Pinto este fotograf și camperist împătimit. De trei ani locuiește mai mult în autorulota lui, pe care a numit-o „Melcul

Prima întâlnire cu Pinto – foto: Marian Mocanu

Pe Sooska Pinto l-am cunoscut pe 3 iunie 2016, în Cluj-Napoca, când am ajuns cu autorulota la un job în zonă. În această vară ne-am revăzut în Cheile Turzii, unde Pinto își face veacul în Melc și ne-a povestit despre viața de nomad în camper.

„Totul a început din copilărie, că mi-a plăcut să călătoresc. Când eram mic, tatăl meu spunea că dacă nu sunt cuminte, o să mă dea la țiganii călători. Eu mă uitam la ei (la țiganii călători) și mi-a plăcut stilul lor de viață. Nu mi se părea o pedeapsă.

Mi-ar fi plăcut să am un velier, pe care să locuiesc și să navighez, să vizitez multe țări. Am realizat că nu este pentru buzunarul meu, este o chestie de lux și atunci am zis „hai să rămân cu picioarele pe pământ” și așa am ajuns să am autorulota.”

„Decât să stau în Cluj să editez, să lucrez pe calculator, acasă în bloc, mai bine vin aici în Cheile Turzii, natură, frumos totul, păsările ciripesc, copii se joacă.”

Pinto a călătorit cu Melcul în Italia, iar timp de trei luni, a vazut stat la Polignano al Mare. Nu merge în campinguri pentru că nu-i place „sunt ca la bloc, înghesuit” spune Pinto.

„Este diferență între mine și turiștii cu camperul. Eu traiesc în camper, turiștii închiriază o săptămână-două…”

Aflați întreaga poveste a lui Pinto în materialul video, povestit chiar de el:

Interviu în exclusivitate pentru RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Circuit în Italia cu rulota – on și off-camping

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857