19.05.2024

Producătorul german Hymer își construiește propriul șasiu pentru autorulote

După cum s-a constatat și la Caravan Salon Dusseldorf, foarte mulți producători de vechicule recreaționale au probleme în livrarea autorulotelor și din cauza livrării șasielor de bază. Hymer, producătorul german de autorulote și rulote, își construiește propria hală de producție a șasiului la principala sa unitate de producție din Bad Waldsee, Germania. 

În contextul situației actuale a pieței și nevoilor clienților săi, Hymer a decis să își construiască propriul șasiu, ceea ce va însemna că producătorul german va putea furniza pentru prima dată vehicule de agrement care provin dintr-o singură sursă – cu excepția unității de propulsie. Măsurând 3.100 mp, clădirea combină cele mai noi linii de producție cu zone logistice. Angajații care vor lucra în viitor în noua unitate de producție se pot aștepta la domenii de lucru inovatoare și la standarde moderne de producție.

Optimizarea proceselor la sediul din Bad Waldsee: centralizarea asamblării pentru a obține produse și mai bune

Propria hală de producție de șasiuri a celor de la Hymer va crea locuri de muncă suplimentare pentru lucrătorii calificați din regiune. În plus, compania lucrează, de asemenea, la soluții automatizate pentru activitățile legate de siguranță. De exemplu, va fi utilizat un robot care va putea îndeplini cerințele exigente în ceea ce privește viteza și siguranța procesului. În plus, Hymer are în plan și o zonă în noua fabrică, unde vor exista diverse bancuri de testare la care se vor efectua verificări și inspecții de calitate ale șasiurilor produse.

Pentru început, Hymer va folosi instalația de producție pentru a produce șasiul SLC cu cinci ampatamente diferite – începând cu versiunile scurte de la 3,9m până la șasiul ax-tag pentru noua clasă B Masterline I 890.În plus față de producția de șasiu, compania a confirmat și că autorulotele sale vor fi fabricate acum pe o nouă linie în hala centrală de producție. Mutarea producției de autorulote pe noua linie de asamblare, care are o lungime de aproximativ 125 m, îi va permite să răspundă mai flexibil la piață și să crească în continuare eficiența. În comparație cu metoda de producție anterioară, camperele nu mai stau unul în spatele celuilat, ci unul lângă altul, rotite cu 90 de grade. Aceasta îmbunătățește ergonomia și crește siguranța lucrătorilor, spun oficialii Hymer.

Suntem mândri că suntem acum primul producător de caroserie care investește activ în producția de șasiu, permițându-ne să facem un pas interesant în viitor. Restructurarea fabricilor noastre este, de asemenea, un pas extrem de important pentru noi, deoarece ne permite să lucrăm într-un mod și mai bun, mai rapid, dar și mai simplu. Pentru noi, construcția fabricii SLC este un angajament clar față de rădăcinile noastre și orașul de origine al companiei noastre, precum și încă o etapă importantă în optimizarea producției la șantierul Bad Waldsee „, spune Christian Bauer, președintele Hymer GmbH & Co.

Foto: Hymer GmbH & Co

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857