21.05.2024

Salonul CMT 2021 de la Stuttgart, a fost amânat

Evoluțiile actuale din Baden-Württemberg, Germania, fac imposibilă ținerea salonului dedicat autorulotelor/rulotelor, CMT în ianuarie 2021. Organizatorii lucrează la un concept CMT pentru vară

„Nu am luat această decizie cu ușurință! Având în vedere cele mai recente evoluții corona, decizia luată în coordonare cu partenerii noștri de târg pentru amânare a fost inevitabilă”, a declarat Roland Bleinroth, președintele Messe Stuttgart. La momentul luării deciziei, CMT 2021 era foarte bine rezervat cu expozanți din peste 100 de țări. Cu toate acestea, cel mai mare Salon al consumatorilor de turism și agrement nu va avea loc așa cum era planificat în ianuarie 2021, deoarece certitudinea planificării necesare pentru toți cei implicați lipsește pentru acea dată. În același timp, Bleinroth a subliniat că echipa CMT lucrează deja la un concept alternativ CMT pentru o întâlnire la sfârșitul primăverii sau vara. Bleinroth: „Vrem să oferim această importantă platformă de piață pentru sectorul turismului și autorulotelor într-un moment în care implementarea sigură este garantată.”

„În ultimele săptămâni, am primit atât de mult sprijin și apreciere de la expozanții și partenerii noștri”, explică Guido von Vacano, membru al Consiliului de administrație. „Numerele de înregistrare erau – în ciuda anulărilor individuale – foarte bune, în unele zone aveam chiar și o listă de așteptare. Aveam un concept de siguranță și igienă aprobat și colegii noștri lucrau neobosit pentru târg.”

Expozanții au nevoie de certitudine în planificare

Cu toate acestea, cu o inimă grea, s-a luat decizia de anulare în timp util a celui mai mare salon din lume pentru turism și petrecere a timpului liber: „Avem nevoie de securitate pentru expozanții și partenerii noștri”, a spus Vacano. „În fiecare zi se apropie un târg, costurile sunt suportate pentru toți cei implicați. Cel mai rău scenariu este anularea chiar înainte de începerea unui târg comercial. Din păcate, riscul apariției unui astfel de scenariu pentru CMT în ianuarie 2021 a crescut puternic odată cu ultimele evoluții”.

Pe fondul evoluțiilor actuale ale pandemiei de coroana, siguranța planificării pentru lunile următoare nu mai era garantată: restricțiile de călătorie la nivel mondial, discuția despre interdicțiile de cazare, o creștere a numărului de infecții și noi zone de risc în toată Germania, târg și anularea evenimentelor la scurt timp, precum și apelurile publice pentru evitarea adunărilor de oameni, au determinat în cele din urmă pe cei responsabili la Messe Stuttgart să ia această decizie grea.

Von Vacano: „Am promis expozanților noștri că vom urmări situația îndeaproape și o vom reevalua după cum este necesar. Am făcut acest lucru – cu suficient timp înainte de târg, care este necesar pentru toți cei implicați, pentru a minimiza daunele rezultate. Acum lucrăm intens și în strânsă coordonare cu partenerii noștri pe termen lung pentru un scenariu de înlocuire viabil.”

În același timp, cei responsabili au decis din aceleași motive să anuleze Touristik & Caravaning la Leipzig (18 – 22 noiembrie 2020), care este organizat de Messe Stuttgart.

Târgurile comerciale dintr-o privire

CMT este cel mai mare salon din lume pentru turism și agrement. În ianuarie 2020, a numărat în jur de 300.000 de vizitatori și 2161 de expozanți pe un total de nouă zile de târguri comerciale. Acesta a fost astfel cel mai de succes târg comercial din istoria sa de peste 50 de ani. Touristik & Caravaning (TC) Leipzig este cel mai mare târg comercial din Germania. Este organizat de Messe Stuttgart. În noiembrie 2019, 67.000 de vizitatori și 531 de expozanți au venit la centrul de târguri din Leipzig.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Gostinu, jud. Giurgiu – travel motorhome Romania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857