21.09.2023

Un sistem inovator face senzație în lumea autorulotelor: WM aquatec Biolite UV-LED

Un sistem inovator face senzație în lumea autorulotelor: WM aquatec Biolite UV-LED – un aparat care dezinfectează în timp real apa curată din rezervorul autorulotei. Vei putea avea parte de apă potabilă sigură în orice colț al lumii, fără a fi nevoit să folosești produse chimice. Acest lucru este posibil, datorită firmei germane WM Aquatec, care propun o soluție inovatoare.

Frații Wurtemberger, deținătorii firmei germane WM aquatec, au lansat produsul biolite, un sistem inovator în domeniul dezinfectării apei potabile.

Unitatea de dezinfectare UV biolite, este primul aparat de acest gen, care realizează dezinfectarea apei automat și este special realizat pentru autorulote și bărci. Aparatul pornește automat atunci când deschidem robinetul, asigurându-ne astfel o apă pură fără bacterii oriunde ne-am afla.

Cum funcționează

O data ce robinetul de apă este pornit pentru utilizare și pompa este pusă în funcțiune, UV biolite fiind electornic legat de aceasta printr-un racord rapid, va fi și el pornit în mod automat, instant și va efectua dezinfectarea apei prin procesul de „flux continuu”. În momentul în care robinetul a fost închis și pompa se oprește, biolite trece automat în modul stand by. Acest aparat a fost proiectat să trateze până la 8 litri de apa/minut. Puteți monta mai multe astfel de dispozitive pentru a avea un debit mult mai mare. Pentru o funcționare optimă, temperatura apei trebuie să fie cuprinsă între 1-30˚(maxima stabilită fiind fixata la 50˚).

Dezinfectarea apei prin intermediul razelor UV-C, este folosită cu succes de ceva timp, printre altele la aprovizionarea cu apă potabilă sau în sectorul medical. Apa ce urmează a fi dezinfectată este iradiată practic de razele UV cu unde scurte, astfel încat virușii și bacteriile devin inactive și inofensive datorita radiațiilor UV.

Sistemul inovativ a fost premiatNominalizat la începutul anului pentru secțiunea tehnică din cadrul Premiilor Germane pentru inovație 2020, biolite a câștigat în primavara acestui an premiul „pentru legatura execelentă dintre consumator și industria din domeniul transporturilor”. Bunderstag-ul german a creat aceste premii în anul 1953 pentru a recompensa soluțiile și produsele excepționale realizate în idustrie peste tot în lume.

Acest aparat este foarte ușor de întreținut, este prietenos cu mediul înconjurator (ecologic) și nu folosește substanțe chimice. Contrar tehnologiilor UV precedente, biolite nu folosește lampi pe mercur care sunt dăunătoare mediului, ci o tehnologie nouă numită LED UV-C care are foarte multe beneficii. Nefiind necesară încalzirea în prealabil a lămpii, tehnologia LED se aprinde și se stinge doar în momentul folosirii apei, ceea ce înseamnă nu numai un consum foarte mic de apă ci și o durată foarte lungă de viață deoarece nu este nevoie să fie schimbate lămpile. Aparatul Biolite a fost gândit să încapă în orice autorulotă, fiind foarte ușor de integrat și de instalat. Accesoriile pe care le are în dotare sunt prevazute cu capete diferite de conectare pentru orice fel de țeava, precum și cu diferite tipuri de pompe (submersibile sau cu presiune) pentru a fi ușor montate în autorulotă. Le puteți instala singuri sau puteți apela la un mecanic specializat în vehicule recreationale pentru montaj. Dimensiunile sunt rezonabile (L 11,2x l15,9x p10,4cm și greutate 900gr) permit montarea lui cât mai aproape de bazinul cu apă curată.Cât de curând Biolite va fi montat în serie de către toți constructorii de RV-uri, sau se va afla printre opțiuni care vor putea fi montate pe aceste tipuri de vehicule. O apă potabilă pură produsă în serie este mult așteptată de iubitorii calatoriilor cu autorulota.

Prețul orientativ cu care a fost lansat în luna martie este de 449 euro. Mai multe informații despre acest produs găsiți pe site-ul companiei: www.wm-aquatec.de.

Contributor/traducere: Ioana Albu  

Foto: WM-aquatec

Sursa: https://www.lemondeducampingcar.fr

Satul de rulote din Vama Veche – un mic paradis verde

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857

2 COMENTARII