21.05.2024

Turul Europei cu autorulota, timp de un an

Adelina și Bogdan, doi psihologi din București, au decis să facă turul Europei, timp de un an, cu autrulota.  

Suntem Adelina și Bogdan Vlădescu, doi psihologi din București, împătimiți ai călătoritului. În urmă cu 2 ani și jumătate am decis să ne canalizăm eforturile pentru a strânge bani să ne îndeplinim visul: o călătorie de 1 an în jurul Europei.  Astfel, în iulie 2019 am reușit să plecăm la drum, împreună cu Ancuța, cățelușa noastră.

Avem o autorulotă Hymercamp 55 pe platforma de Fiat Ducato din 1992.  Ne-am propus să ne bucurăm de fiecare țară, de orice priveliște, pe orice vreme. Timpul nu ne presează, deci nu  ne grăbim așa cum se întamplă într-un concediu clasic. Rămânem într-un loc sau țară atât cât ne dorim sau mai bine zis până când ne plictisim, iar de întoarcere vorbim doar când se vor termina banii.

În 8 luni am vizitat 18 țări (România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franța, Andorra, Spania). Lunile de iarnăle petrecem în Spania și Portugalia, apoi vom merge în Italia. Nu știm traseul dinainte, stabilim mereu pe parcurs ce ne dorim să vizităm.

Nu ne place să stăm în campinguri și în toată călătoria am stat offcamping, cu excepția unei singure nopți când am stat lângă Bremen în camping pentru a putea vizita orașul iar locurile gratuite erau nesigure. Locurile în care am campat, au fost majoritatea în mijlocul naturii, cât mai departe de zgomot și cât mai aproape de lucrurile simple: un apus printre culmi muntoase, un cer plin de stele sau un răsărit văzut de pe ferastra „căsuței noastre cu roți”.

Locuri pentru deversarea toaletei și alimentare cu apă pentru rezervor am găsit peste tot, nu sunt probleme de acest gen, mai ales în țările mai dezvoltate care sunt obișnuite cu acest gen de turism.

De exemplu în Franța, foarte multe sate au locuri de parcare pentru campere și rulote, cu utilități, locuri care sunt gratuite.

Putem spune că ne trăim visul, ne place acest stil de viață și ne bucurăm de libertate fără să avem un program, fără să ne simțim măcinați de rutină.

Avem un canal de YouTube unde postăm clipuri din călătorii, așa că vă invităm să vă alăturați aventurilor noastre: https://www.youtube.com/c/BogdanVladescu

Foto: arhiva personala fam. Vlădescu

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

“In February I found myself dedicated to completely change my life” – Ross Fisher

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857

3 COMENTARII