24.07.2024

Ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor pentru rulote și autorulote în vacanță

Călătoria cu rulota, camperul-vanul sau autorulota implică și anumite aspecte neprevăzute, cum sunt micile accidente în interior sau în camping. De aceea trebuie să fiți prevăzători și să aveți medicamente și trusa de prim ajutor la voi. Nu uitați de medicamentele de care aveți nevoie în particular.

Se apropie vacanța, traseul este planificat, locurile de campare sunt rezervate în camping și bagajele sunt deja în camper? Înainte de a porni în vacanță cu caravana, ar trebui să nu uitați de trusa de prim ajutor pentru cazul în care veți avea nevoie. Desigur, când vine vorba de vacanță, nimeni nu vrea să se gândească că va avea gripă sau dureri de stomac, sau că se va tăia din greșeală când toacă ceapa pentru mâncare.

Ce nu ar trebui să lipsească din camper în caz de urgență 

O trusă de prim-ajutor bine aprovizionată poate înlocui multe vizite la medic, ceea ce este deosebit de util pentru străinătate, deoarece nimeni nu dorește să explice medicului sau farmacistului într-o limbă străină care este exact problema medicală. Majoritatea medicamentelor din trusa de urgență sunt disponibile fără prescripție medicală.

O trusă de prim ajutor pentru rulote/autorulote nu poate vindeca boli specifice pentru care ar putea fi necesare antibiotice, desigur, dar cu siguranță veți controla cele mai frecvente afecțiuni.

Remedii pentru probleme gastro-intestinale

Asigurați-vă că aveți la dumneavoastră medicamente care vă vor ajuta să ameliorați diareea, constipația, crampele și durerile de stomac, vărsăturile și arsurile la stomac. Călătorind prin Europa poate ajungeți în locuri diverse și vreți să încercați bucătăria locală și poate organismul dumneavoastră nu suportă anumite ingrediente, astfel va trebui să țineți o dietă stictă și forțată – ceea ce nu este plăcut și confortabil pentru nimeni, mai ales când sunteți în vacanță. Tabletele cu cărbune sunt cu siguranță recomandate și nu trebuie să lipsească din bagaj.

Analgezic

Vă doare capul seara după o zi lungă și însorită? Măseaua de minte pulsează noaptea sau v-ați scrântit glezna? Durerea este incomodă, te pune într-o dispoziție proastă și vă poate strica vacanța. Asigurați-vă că aveți medicamente suficiente și eficiente pentru diferite tipuri de durere în mica „farmacie” din camperul dvs. Gelurile și cremele pentru durere sunt foarte populare și eficiente în ameliorarea tensiunii, de exemplu după o călătorie lungă.

Medicamente și ceaiuri contra răcelii

Este posibil să ajungi în zona de munte, unde ziua sunt peste 25 de grade, dar seara se răcește și ai uitat să-ți pui geaca sau un pulover. Se mai întâmplă, nu ești primul. În acest caz este necesar să iei din pripă răceala, pentru ca nasul să nu înceapă să curgă și să nu mai poți mirosi aromele de pini din frumoasa pădure. Prin urmare, nu ar trebui să lipsească din trusa de prim ajutor: medicamete efervescente împotriva febrei, termometru, medicamente pentru tuse și curgerea nasului, pastile pentru dureri în gât și un remediu complet pentru simptome asemănătoare gripei. Și desigur, multe șervețele pentru nas.

Soluții împotriva țânțarilor

Turismul cu (auto)rulota este unul în care petreceți mult timp în aer liber, în camping sau off camping si trebuie să știți că pe lângă faptul că înțepăturile tantarilor nu sunt plăcute, acestia sunt purtători de boli periculoase. Îmbrăcămintea lungă este, așadar, la fel de necesară ca o plasă anti-țânțari. Spray-urile sau uleiurile esențiale cu substanțe naturale pot fi, de asemenea, foarte utile. Dacă există înțepături, ar fi bine să foloseasca un gel împotriva mâncărimilor în trusa de prim ajutor.

Cei care alegeți să mergeți cu rulota/autorulota în zone sălbatice trebuie să fiți atenți la șerpi, căpușe și alte insecte care vă pot ataca/mușca/înțepa.

Îngrijirea rănilor

Vizitele la obiectivele turistice sau plimbarea pe plajă implică mersul pe jos mult timp. Sandalele vă pot produce răni la picioare sau vă puteți tăia într-o scoică când vă plimbați pe plajă în picioarele goale. Trebuie să aveți mijloacele pentru dezinfectarea și tratarea rapidă a rănilor în trusa de urgență din camper. Aceasta trebuie să aiba: bandaje, fașe sterile, dezinfectant pentru plăgi, precum și foarfece și pensete.

Dacă ați urmat această listă, atunci trusa de prim ajutor pentru vacanța cu rulota sau camperul este destul de completă, cel puțin pentru cele mai frecvente afecțiuni. Toată lumea ar trebui să adapteze această listă la nevoile individuale. Dacă aveți alergii, boli tiroidiene sau alte afecțiuni, asigurați-vă că aveți la dvs. medicamentele de care aveți nevoie. Cumpărarea de medicamente în străinătate poate fi costisitoare și poate fi posibilă doar cu prescripție medicală. În plus când sunteți în vacanță, nu ați vrea să va abateti de la traseu pentru a ajunge în primul oraș pentru a cumpăra medicamentele.

Trusa de prim ajutor pentru copii

Dacă aveți copii cu dvs, trusa de urgență trebuie extinsă în consecință. Există remedii speciale cu doze adecvate pentru afecțiunile lor minore. Deoarece copiii dezvoltă rapid febră sau răcesc, nu ar trebui să lipsească sirop-ul obișnuit împotriva febrei și durerii. Siropul pentru tuse este esențial pentru somnul odihnitor al unui copil. În funcție de vârstă, copiii mici nu pot utiliza anumite spray-uri de insecte disponibile în comerț, deoarece conțin mult prea multe substanțe chimice pentru pielea lor. Sunt recomandate spray-urile de citronelă, naturale. Dacă e cazul si copilul dumneavoastră se îmbolnăvește în vacanță, există, de exemplu, tablete acoperite sau gumă de mestecat împotriva răului de mișcare.

Vacanța la mare poate aduce neplăceri din cauza expunerii îndelungate la soare ceea ce poate duce la arsuri sau insolații. Nu uitați să aveți un unguent împotriva insolației în cazul în care vă arde soarele. Gelul de Aloe Vera face minuni aici și hidratează în mod natural pielea.

Ambalajul potrivit pentru medicamente

Dacă ați adunat toate cele de trebuință și medicamentele pentru vacanța cu autorulota, atunci trebuie să găsiți și un spațiul unde să fie la îndemână în caz de urgență.

Este in regula să le puneți la un loc într-o simplă pungă de plastic, dar este mult mai bine ca acestea să fie organizate în cutii mici de plastic sau separate în pungi din plastic cu fermoar. Buzunarele cu plasă din interiorul camperului și alte compartimente asigură stocarea în siguranță. Asigurați-vă că păstrați medicamentele într-un loc răcoros, departe de razele solare pentru a proteja conținutul.

Dacă plănuiți o vacanță cu autorulota, există multe lucruri de pregătit și de ambalat. Chiar dacă pregatirea nu face pe nimeni să se gândească că ar putea să se îmbolnăvească sau că ar putea să se rănească în timpul vacanței, o trusă de prim ajutor pentru camper ar trebui să fie cu siguranță în bagaj. Aceasta înseamnă că dumneavoastră și familia vă puteți îngriji în caz de urgență și nu trebuie să vă întrerupeți vacanța pentru a face o vizită la medic sau la farmacie.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Verificați perioada de valabilitate a actelor

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857