22.09.2023

Cum să pregătim autorulota sau rulota pentru depozitarea pentru iarnă

După câteva luni de utilizare a autorulotei, este important să efectuați întreținerea regulată a camperului sau rulotei și să faceți o curățare temeinică înainte de depozitarea pentru iarnă și pentru a vă păstra în stare bună camperul sau rulota.

Probabil că va fi nevoie de o zi întreagă pentru a spăla autorulota, atât în interior, cât și în exterior.

Curățarea exterioară a autorulotei/rulotei
Pentru a păstra într-o stare bună caroseria autorulotei, vă sfătuim să o curățați manual și nu cu jet de apă cu presiune.

Produse de curățare: apă caldă, șampon pentru campere și o perie telescopică.

După ce ați udat pereții, puteți începe să curățați acoperișul cu peria telescopică; și nu uitați de panoul solar! Nu vă fie teamă să insistați asupra îmbinărilor și a capacului de profil. Nu vă recomandăm să folosiți detergenți pentru geamuri, deoarece aceștia pot conține solvenți și pot mătui geamurile.

După ce ați curățat pereții și parbrizul, puteți trece la curățarea roților și a părții inferioare a caroseriei. Veți avea nevoie de oțet alb, puțin detergent de vase, toate diluate în apă caldă. După ce a fost spălată, vă sfătuim să folosiți o cârpă din microfibre pentru a evita urmele de pe părțile frontale, parbriz și geamuri.

Curățarea interioară a autorulotei/rulotei
Trebuie curățat cu atenție întregul interior cât și toate colțurile mai puțin accesibile.
În primul rând, puteți folosi aspiratorul cu duza corespunzătoare pentru a îndepărta praful din diferitele colțuri ale autorulotei: în spatele scaunelor, în jurul ferestrelor, pe jaluzele, dar și în zona gurilor de aerisire a sistemului de încălzire cu aer forțat TRUMA.

Baia de camper sau rulotă
După ce ați verificat și ați desfundat scurgerea lavoarului și a dușului, vă recomandăm să folosiți oțet alb diluat în apă caldă și să ștergeți totul cu un burete pentru a îndepărta calcarul.

Bucătăria și frigiderul motorhome-ului
Pentru a îndepărta toate reziduurile, puteți aspira sertarele și dulapurile. Apoi, folosind un burete umed și oțet alb, puteți curăța chiuveta și aragazul cu gaz. Aveți grijă să nu curățați oțelul inoxidabil cu un burete abraziv. Pentru a curăța interiorul pereților, grilele și tăvile frigiderului, vă sfătuim să folosiți înălbitor și detergent de uz casnic. Nu uitați să curățați garniturile și să lăsați ușa frigiderului deschisă în timpul depozitării pe timp de iarnă.

Dormitorul din autorulotă/rulotă
Curățarea lenjeriei de pat este importantă pentru a proteja împotriva acarienilor și a altor insecte, a petelor și a mucegaiului. În acest scop, vă recomandăm să folosiți un aspirator cu aburi.

Curățarea casetei de toaletă și golirea rezervoarelor de apă uzată și de apă curată.
În cele din urmă, ar trebui să vă gândiți și la curățarea casetei de toaletă. Nu folosiți clorox. Puteți scufunda caseta de toaletă într-o baie de apă și oțet alb timp de câteva ore.

Nu uitați să lăsați clapeta toaletei deschisă pentru a preveni ca garniturile să devină poroase și fragilă. În cele din urmă, goliți rezervoarele de apă curată și de apă uzată.

Autocaravana dvs. este curată și pregătită pentru depozitarea pe timp de iarnă.

Cam astea sunt câteva sfaturi pentru a depozita autorulota în condițiibune. De preferat ar fi ca autorulota sau rulota dvs să fie depozitată într-un șopron pentru a fi ferită de intemperii, zăpadă, grindină etc.! Nu este indicat să acoperiți camperul sau rulota cu folie de plastic pentru a evita să se facă condens. În zilele cu soare se poate creea efectul de seră și să apară condensul care poate duce la infiltrații în timp.

Sper ca aceste câteva sfaturi să fie utile!

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Utilizarea corectă a trapelor și a rulourilor de intimitate la autorulote și rulote

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857