21.07.2024

Mare atenție la indicatoarele de înălțime când conduceți autorulota

Mare atenție când conduceți autorulota mai ales penru prima dată, la semnele de circulație care indică înalțimea, pentru a evita problemele

Condusul unei autorulote este puțin diferit față de un autoturism, asta datorită gabaritului mare al autorulotei. Dacă cu autoturismul poți intra pe oriunde, pe orice străduță, pe sub orice pasaj – cu autorulota, care este mult mai înaltă, trebuie avut grijă la înălțime, la treceri pe sub poduri în special, sau la streașina casei etc.

Mai ales cei care închiriază autorulotă pentru prima dată, fiind încântați de această experiență, este posibil să uite acest aspect – înălțimea autorulotei. Firmele de închirieri autorulote specifică dimensiunile camperului la închirier. Trebuie să aveți tot timpul excursiei în minte acest aspect (înălțimea camperului) și să fiți atenți la semnele de circulație. La unele autorulote, înălțimea poate crește cu câtiva centimetri datorită aerului condiționat sau a antenei parabolice montate pe acoperiș. Cei câtiva centimetri pot atinge marginea unui pod și nu este o experiență prea plăcută să auzi cum lovești părți ale autorulotei când treci pe sub un pasaj sau pod. Nu mai spun de disconfortul creat când ești în vacanță.

Așa a pățit o familie de englezi, miercuri 24 aprilie în York, UK, când motorhome-ul lor Roller Team se afla pe Terry Avenue, îndreptându-se spre locul de campare Rowntree Park a fost prins sub podul Skeldergate. „Brigada de pompieri a fost chemată să ajute un vehicul care a fost blocat sub un pod din York. Un echipaj de pompieri din York a fost avertizat la ora 15:00 (miercuri, 24 aprilie) și a ajutat la eliberarea camperului”.

sursa: www.yorkmix.com

Photograph: Marc Fearns on Twitter

Așa că mare atenție la semnele de circulație când conduceți autorulota închiriată sau personala pentru a avea o vacanță liniștită și plăcută.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Corturile auto XGO Camping la Fishing & Hunting 2020

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857