19.05.2024

Off Camping în Grecia – DE CE ESTE INTERZIS – Scrisoarea Politiei 27 Martie 2015 vă este de AJUTOR

În Grecia, ca și în multe alte țări europene, off campingul cu un cort sau o caravană este interzis în conformitate cu o lege din 1976.

Deși această lege a fost modificată de mai multe ori în anii următori, aceasta nu a inclus niciodată niciun fel de diversificare între corturi și rulote / autoturisme privind parcarea și staționarea.

foto: Gabriel Vasilache

Legislația grecească este destul de clară și evidentă cu privirea la camparea off camping. Nu toți polițiștii greci cunosc legislația 100%, mai ales anumite adrese suplimentare față de legislația standard și s-ar putea să se întâmple ca un polițist sosit langă autorulota dvs, chemat de către proprietarii unui teren de camping sau pensiune să vă creeze unele probleme.

Copia scrisorii de mai jos reprezintă comunicarea internă între Poliția de trafic și departamentele de poliție din întreaga Grecie.  Vă recomand să o printați și să o aveți cu dumneavoastră la îndemână, dacă intenționați să staționați off camping – mai jos se expică diferența legală între staționare și campare.

Dacă vreți să download-ați scrisoarea Poliției – se poate, accesând link-ul link scrisoare PDF

Partea evidențiată a textului cu galben din scrisoare, spune că “legea care interzice camparea sălbatică se referă la rulote și, evident, nu la autoturismele care aparțin categoriei de vehicule și, prin urmare, pot opri și parca în spațiile publice în conformitate cu regulamentul Traffic Codul și semnele de circulație aplicate tuturor vehiculelor”. Similar trebuie extins la subiectul rulota + mașina, dacă acestea sunt cuplate, mențiunea de mai jos, se consideră staționare și nu campare.

foto: Marian Mocanu

Următorul paragraf spune: “Notă specială: când vedeți un motorizator parcat, aceasta nu înseamnă ”camping sălbatic “. Trebuie să existe și alți factori care să țină seama de acest lucru, cum ar fi copertinele, mesele, scaunele etc. ”

In momentul in care s-au scos scaunele și mesele din autorulotă, s-a întins parasolarul, atunci nu se mai numește parcarea autorulotei, se numeste camping și este ilegal.

Informația utilă preluată de la http://eu.camperistas.com/

Text: Gabriel Vasilache

Călătoria în Europa cu motorhome, fără surprize

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857