23.04.2024

Sfaturi utile pentru pregătirea/curățarea de primăvară a RV-ului dvs

Primavara se simte în aer! Am adunat câteva sfaturi mai puțin obișnuite pentru curățarea de primăvară a RV-ului, care sunt ușor de trecut cu vederea atunci când sunteți entuziasmat să vă pregătiți pentru sezonul care bate la ușă!

Curățenia exterioară

 • Insectelor, în special viespilor, le place să construiască cuiburi în tuburile arzătoarelor de la frigider, orificiile de ventilație ale rezervorului de pe acoperiș, orificiile de ventilație pentru încălzirea apei și coșurile de fum ale cuptoarelor. Verificați și îndepărtați orice obstacole.
 • Primăvara este un moment bun pentru a sigila exteriorul RV-ului dvs. cu o ceară sau un material de etanșare polisigilant. Acest lucru va oferi o barieră pentru elemente și vă va proteja instalația pe tot parcursul anului. Consultați manualul proprietarului RV-ului dvs pentru recomandări pentru finisajul special al rulotei dumneavoastră.
 • Ferestrele, tocurile ușilor, orificiile de ventilație și orice proeminență de pe acoperiș (instalații sanitare, aer condiționat, satelit sau antene) trebuie curățate. De asemenea, acestea au nevoie de un strat bun de etanșant pentru a preveni pătrunderea apei. Verificați dacă nu există fisuri și refaceți masticarea în zonele cu probleme.
 • Nu uitați să vă verificați zonele de depozitare a RV-urilor. Sunt șanse ca praful și murdăria să se așeze aici. Măturați și, dacă este necesar, spălați aceste compartimente.

Mocheta și mobila

 • Verificați cu atenție covorul și mobilierul RV-ului dvs. Din păcate, un RV poate fi un refugiu pentru insecte, șoareci sau alte rozătoare în timpul lunilor reci de iarnă. Se știe că șoarecii mestecă prin covor sau mobilier pentru a-și face cuiburile.
 • Spălați articolele pe care le puteți curăța pe tot parcursul anului, cum ar fi lenjeria de pat grea, covoarele, pernele etc. Înainte de a pleca la drum în această primăvară, acum este momentul să aveți grijă de articolele care pot fi dificil de curățat în timpul călătoriei.
 • Curățați tapițeria și mobilierul conform instrucțiunilor din manualul proprietarului RV. Unele finisaje, cum ar fi piele intoarsa sau piele, au nevoie de ingrijire speciala. Pielea își poate păstra finisajul frumos ani de zile dacă este întreținută corespunzător.
 • Primăvara este un moment bun pentru a aspira și curăța covorul cu abur. Acest lucru va ajuta la prevenirea problemelor de mirosuri și este o altă sarcină care este mai dificil de finalizat în timp ce vă aflați în plin sezon.

Bucătărie

 • Curățați filtrele de aer de pe cuptorul cu microunde și evacuarea hotei aragazului. Înlocuiți filtrele dacă este se impune acest lucru.
 • Apropo de filtre… este posibil să existe, de asemenea, filtre pe conductele de apă pentru apa care intră. Verificați filtrele de la chiuvetă sau de la aparatul de gheață și curățați-le dacă este necesar.
 • Curățați interiorul frigiderului cu un dezinfectant bun. Lăsați ușile deschise pentru a permite circulația aerului.

Baie

 • Curățați toaleta, chiuveta și dușul cu un detergent ușor, cum ar fi suc de lămâie și bicarbonat de sodiu. Încercați să evitați produsele de înălbire, deoarece acestea pot degrada garniturile de etanșare din rezervoarele dvs. de stocare, cu timpul.
 • Verificați dulapurile de la baie pentru medicamente și produse expirate. Asigurați-vă că trusa de prim ajutor este aprovizionată cu tot ce trebuie.

Îndepărtarea mirosurilor din RV

Nevoia de control al mirosului și umidității este cea mai mare atunci când un RV este închis și depozitat în afara sezonului. Mirosul, mucegaiul și bacteriilor le place să crească în spații închise, unde aerul nu este împrospătat. Odorizantele ajută, dar nu fac decât să mascheze mirosurile, mai degrabă decât să le îndepărteze. Pentru a elimina mirosurile din rulota dvs., luați în considerare utilizarea unei substanțe de îndepărtare a mirosurilor de cărbune activat, dacă dați o căutare pe Google, găsiți mai multe produse de genul.

Alte aspecte importante!

Să nu uitați să verificați starea anvelopelor, presiunea în anelope îninte de a pleca la drum și este foarte important să verificați și valabilitatea actelor: permis de conducere, ITP, asigurări, pașaport dacă plecați din EU. E important să aveți o vacanță plăcută și să nu pierdeți timp prețios pe la birourile poliției!

Curățenia de primăvară este momentul perfect pentru a verifica bateriile detectorului de incendiu și al detectorului de monoxid de carbon din RV. Acesta este un pas simplu și important pentru a vă proteja familia pe tot parcursul călătoriilor care vor urma!

Să aveți călătorii faine!

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Verificați perioada de valabilitate a actelor

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857