29.03.2024

Demonstrație cu autorulotele în Germania pentru redeschiderea campingurilor

Restricțiile îndelungate ale lockdown-ului nemulțumesc din ce în ce mai multe persoane și familii, mulți doresc să fie luate măsuri. Medicii și un studiu realizat de guvernul federal arată că germanii și-au depășit în mod clar limitele. 

 „Noi, ca inițiativă privată pe Facebook – pagina „Camping la distanță”, cu peste 10.000 de membri, am observat clar în propriile familii că trebuie să ieșim o dată, avem nevoie de o schimbare de peisaj și de peisaj pentru a ne relaxa și a recâștiga forța mentală. Familiile noastre respectă toate regulile cu multă energie de luni de zile, susținând povara biroului la domiciliu, a școlii la domiciliu, a îngrijirii familiei și a îngrijirii copiilor și ne-am văzut după atâtea luni închise la limita forței noastre”, declară cei de la „Camping la distanță”.

Grupul „Camping la distanță” a reușit să organizeze câteva demonstrații – parade cu autorulotele, pentru a atrage atenția autorităților și au protestat pentru deschiderea campingurilor și a locurilor de parcare pentru csampere, locuri foarte populare în Germania . În 20 februarie au fost aproximativ 50 de autorulote la protestul din Oberhausen, în 13 martie la Düsseldorf au fost aproximativ 130 de RV-uri iar la Hamburg, în 27 martie au participat aproximativ 400 de campere și rulote.

În 17 aprilie, cei de la „Camping la distanță” pregătesc una din cele mai mari demonstrații de paradă a posesorilor de autorulote din Germania, chiar în capitala Berlin.

Care sunt cerințele posesorilor de RV-uri din Germania?

„Camping la distanță” cere o deschidere imediată a locurilor de parcare și a campingurilor, deoarece campingul la distanță este de departe cea mai bună, mai sigură și mai puțin riscanta variantă de turism în această perioadă.

„Evident, factorii de decizie din politică nu sunt familiarizați cu aceste condiții speciale ale unei călătorii conforme cu Corona și, evident, au dus la restricții considerabile privind libertatea de a călători în Germania”, se tem de camperiștii.

În deplasare se poate dormi în „propria casă”, cu propriile facilități de gătit și facilități sanitare la bord. Șederea se desfășoară în principal în natură la aer curat.

„Camperele, rulotele și casele mobile sunt zone cu contact redus, cu risc zero de infecție, mai puțin decât atunci când stau acasă. Acest lucru a fost demonstrat clar și în sezonul 2020. Da, este corect atunci când criticii spun că deschiderea locurilor de parcare și a locurilor de camping crește mobilitatea, dar nu orice mobilitate duce automat la o creștere a incidenței infecțiilor, ceea ce virologii de frunte precum Prof. Dr. Hendrik Streek o vede așa”, spun organizatorii de la „Camping la distanță”.

„La acțiunea noastră de protest din BERLIN din 17 aprilie intenționăm să predăm o scrisoare deschisă guvernului federal (adică cancelarului federal și prim-ministrului). Această scrisoare deschisă este menită să sublinieze în mod clar cererile noastre încă o dată pentru a ne gândi în cele din urmă să le oferim familiilor noastre o perspectivă de a respira aer curat în aceste vremuri dificile prin „deschiderea de locuri de parcare și locuri de camping”.

Când are loc protestul?

Protestul este aprobat pentru data de 17 aprilie la ora 12:00, pe traseul de la Piața Olimpică la Cancelarie / Reichstag și înapoi sub motto-ul „Camping la distanță este posibil – deschideți imediat locurile de parcare și campingurile”. La protest au fost aprobate un număr de 700 de RV-uri. Toate cele 700 de locuri au fost deja ocupate după doar o oră de la anunț, participanții suplimentari nu mai pot fi acceptați. Dar toată lumea are ocazia să susțină protestul celor de la „Camping la distanță” de pe marginea traseului.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

De ce nu trebuie să aruncăm șervețelele umede într-o toaletă chimică sau de oricare alt fel

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857