21.09.2023

De ce nu trebuie să aruncăm șervețelele umede într-o toaletă chimică sau de oricare alt fel

De ce NU trebuie să aruncăm șervețelele umede într-o toaletă chimică sau de oricare alt fel, mai ales că la autorulotă se folosesc astfel de șervețele umede

Șervețelele umede devin din ce în ce mai populare, sunt mai practice și sunt utilizate în principal ca șervețele cosmetice, precum și pentru curățarea gospodăriei. „Spre deosebire de hârtia igienică umedă, toate celelalte produse precum – detergentul, dezinfectantul și șervețelele pentru copii nu se folosesc la toaletă”, spune Wolfgang Tenbusch, CEO – Albaad Deutschland GmbH, producător de șervețele.

„Hârtia igienică modernă umedă este realizată din fibre organice drint-un compozit care este solubil în apă, motiv pentru care se dizolvă rapid în sistemul de canalizare”, explică Tenbusch. În schimb, șervețelele umede pentru curățarea gospodăriei, produsele cosmetice și îngrijirea bebelușilor sunt realizate dintr-o țesătură de viscoză-poliester rezistentă la rupere. „Aceste fibre sunt interconectate mecanic și, prin urmare, sunt extrem de rezistente la rupere”. Dacă astfel de șervețele intră în sistemul de canalizare prin toaletă, acestea se încurcă acolo cu tampoane, hârtie de bucătărie și alte impurități și formează clustere rezistente la rupere, care pot bloca țevile și stațiile de pompare. Prin urmare, curățarea gospodăriei, țesuturile pentru copii și cosmetice, precum și tampoanele, mugurii de bumbac și prosoapele igienice nu trebuie aruncate în toaletă. La fel ca scutecele, acestea trebuie aruncate împreună cu deșeurile menajere.

Cauza aruncării la întâmplare a șervețelelor umede, este probabil un amestec de ignoranță și lipsă de gândire a oamenilor. Prin urmare, șervețelele umede pentru îngrijirea bebelușului și demachierea, care sunt folosite în baie și astfel „aproape de toaletă”, sunt adesea aruncate necorespunzător, în toaletă. În aceeași categorie intră și șervețele umede pentru îngrijirea interiorului mașinii, care trebuie aruncate la coș, nu în toaletă.

Hârtia igienică umedă poate fi în general aruncată acolo unde este folosită în mod normal – la toaletă. Grupul Albaad a dezvoltat „Hydrofine”, un material de bază pentru hârtia igienică umedă, care este complet biodegradabilă și nu necesită lianți chimici sau fibre sintetice. Hârtia igienică pe bază de hidrofină se descompune și mai repede datorită efectelor mecanice ale vârtejurilor de apă din sistemul de canalizare. După utilizare, începe să se dizolve în componentele sale biodegradabile într-un timp foarte scurt.

Sursa: www.motorhomefulltime.com

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Autorulota de 100.000 de euro distrusă total în incendiu

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857