19.05.2024

Au făcut conversie cu mai puțin de 1200€ și călătoresc prin lume

Un cuplu din Estonia, Mari-Anne și Earo, au cumparat un van înalt – Citroen Jumper 2001, cu 2800 € și au cheltuit aproape 1200 € pentru transformare în autorulotă

Un cuplu din Estonia, Mari-Anne și Earo, au cumparat un van înalt – Citroen Jumper 2001, cu 2800 € și au cheltuit aproape 1200 € pentru transformare într-un campervan basic cu care călătoresc prin Europa.

Pentru izolare au folosit o placă de 30 mm cu material reflectorizant pe ambele fețe, acoperită cu placaj de 4 mm și toată structura este înșurubată direct în interiorul cadrului metalic. Pentru panouri au folosit material MDF ieftin.

Patul în spate este un pat fix înalt pentru a putea pune bicicletele dedesubt, bucătăria în mijloc este foarte basic (se ridică recipientul de apă de pe tejghea când îl folosesc). În spatele scaunelor este un alt pat pentru fiul lor și, de asemenea, zona de ședere în timpul zilei. În partea de jos este o baterie mică de 85ah și mai mult spațiu de stocare. Au cumpărat totul nou datorită constrângerilor de timp și au cheltuit exact 1146 € pentru conversie din dubă în van de locuit, suma include fiecare șurub și unealtă cumpărată.

Sursa foto: Facebook

Fără nici o experiență în construcții, ei au cumpărat mobila de la IKEA și au reușit să o monteze în 16 zile.

Prima lor călătorie a fost o excursie de 6 săptămâni, 10000 km și 17 de țări din Estonia în Grecia (au stat 10 zile pe insula Creta) și de acolo prin Albania, Croația, Italia și Franța spre sudul Spaniei, Malaga.

Aici este prezentarea vanului.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

35 de ani de la Multivan T3 – a fost primul autovehicul all-in-one, monovolum și camper

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857