29.09.2023

Nu este necesară inspecția sistemului de gaz până în 2023

Obligația de a efectua un test de gaze nu se va aplica până în 2023 în Germania. Ce înseamnă asta pentru șoferii de autorulote, care sunt consecințele și ce spun experții? Cei de la Promobil ne explică.

În Gemania fiecare posesor de motorhome era obligat să facă Inspecția Principală(HU) – una dintre programările obișnuite obligatorii pentru fiecare autorulotă. Până acum, un certificat de testare la sistemul de gaz era întotdeauna necesar pentru finalizarea cu succes a verificării. Dacă aceasta lipsea, aceasta era considerată o deficiență semnificativă.

Acest lucru a fost recent schimbat: la 31 decembrie 2019, a fost publicat un nou ghid HU în Verkehrsblatt, jurnalul oficial oficial al Ministerului Federal al Transporturilor și Infrastructurii (BMVI) (Verkehrsblatt 2019, numărul 24, nr. 176, p. 871). Această evaluare a deficienței a fost suspendată temporar până la 1 ianuarie 2023.

Dispozitivele de măsurare utilizate nu corespund cerințelor

Suspendarea obligației de testare nu înseamnă că este pusă sub semnul întrebării importanța unui sistem de gaz sigur și funcțional. Mai degrabă, motivul este tehnic. Potrivit BMVI, așa-numitul „feedback metrologic” al dispozitivelor utilizate nu este garantat. În limbaj simplu: Dispozitivele de măsurare utilizate până în prezent nu corespund cerințelor specificate în liniile directoare pentru monitorizarea calității la HU.

Până în 2023, trebuie specificate cerințele dispozitivelor de măsurare utilizate și modificările regulamentelor de testare. Până atunci, nu mai este o condiție necesară pentru trecerea HU.

Asociația GPL recomandă: Faceți testul de gaz oricum

Asociația germană pentru gaze lichide (DVFG) este critică pentru suspendarea obligației de testare și solicită ca testul de gaze să fie efectuat la fiecare doi ani ca înainte. Într-o declarație, DVFG a scris: „Un test pozitiv G 607 (test de gaz) este dovada stării și siguranței corespunzătoare a sistemului GPL. Dacă această dovadă lipsește, dreptul privat poate avea consecințe în caz de deteriorare. În plus, certificatul de testare G 607 servește drept dovadă companiei de asigurări în caz de daune.”

De altfel, buletinul de trafic menționat mai sus menționează că detectoarele de gaze nu mai sunt permise în testul de instalare a sistemului de gaze și testul sistemului de gaze decât la 1 ianuarie 2023. În schimb, trebuie utilizat spray de detectare a scurgerilor. Motivul pentru acest lucru: Conform BMVI, returul metrologic al detectoarelor de gaz nu este garantat.

Siguranța pe primul loc

Este recomandată o verificare periodică a sistemului de gaz din motorhome, pentru siguranța dvs. Unele campinguri sau locuri de parcare din Germania cer acest certificat valid de testare a gazelor.

Sursa: Promobil

Mercedes introduce pe piață motorhome electric – Sprinter F-CELL

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857