06.12.2023

Spania va cere testul PCR negativ la frontiera terestră cu Franța

Spania își intensifică restricțiile de călătorie din cauza numărului mare de noi cazuri de coronavirus. Autoritățile spaniole se tem de un al patrulea val în perioada sărbătorilor de Paște.

Autoritățile spaniole au anunțat sâmbătă că turiștii care traversează granița terestră cu Franța și care provin din zonele de risc franceze vor trebui să arate de acum înainte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Un test RT – PCR, precum și alte teste de diagnostic bazate pe „tehnici moleculare echivalente” vor fi acceptate, dar testele la domiciliu nu.

MONITORUL OFICIAL AL STATULUI

„Este o măsură urgentă și necesară, în special având în vedere situația epidemiologică, precum și transmiterea și impactul variantelor ”, se arată în decizia publicată sâmbătă în Monitorul Oficial al Statului (BOE). „Trebuie utilizate toate mijloacele disponibile pentru a se asigura că toate persoanele care sosesc în Spania din Franța vor avea un test SARS-CoV-2 de diagnosticare a infecției active cu un rezultat negativ, indiferent de modul în care accesează [Spania].”

Testele vor fi necesare oricărei persoane de șase ani și peste, deși se fac excepții pentru profesioniștii din transporturi de serviciu, lucrătorii transfrontalieri și rezidenții de frontieră care se pot deplasa pe o rază de 30 de kilometri de locul de reședință.

Franța solicită un test PCR negativ de la toți călătorii cu vârsta de 11 ani de la 31 ianuarie, indiferent dacă aceștia intră pe teritoriul Franței pe uscat, pe mare sau pe aer.

Călătorii în țări terțe și Gibraltar

Luni, Spania a extins, de asemenea, o restricție temporară pentru călătoriile neesențiale din țări terțe către Uniunea Europeană și membrii asociați ai spațiului Schengen.

Tot luni, Spania a decis să ridice o restricție temporară la accesul la spațiul Schengen prin verificarea frontierei terestre din Gibraltar, care intră în vigoare la ora 18.00 pe 30 martie. Acest lucru se leagă de decizia guvernului spaniol, luată pe 23 martie, de a ridica interdicția călătoresc în Spania din Regatul Unit din cauza preocupărilor legate de o nouă tulpină de coronavirus detectată pentru prima dată în acea țară.

Sursa: El País

Foto: El País

De ce nu trebuie să aruncăm șervețelele umede într-o toaletă chimică sau de oricare alt fel

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857