19.05.2024

Autorulota Globetrotter XXL A: un model de top într-o nouă ținută

Cea mai mare serie de autorulote de la Dethleffs se îndreaptă spre modelul 2022 cu o actualizare vizuală la interior și exterior. Interiorul luminos și primitor, cu o paletă de culori subtile, se inspiră din tendințele actuale de design interior și emană calm, valoare și eleganță. La exterior, vehiculul emblematic Coachbuilt prezintă acum linii dinamice și schema de culori a designului actual al familiei Dethleffs.

Numele spune totul: Cu o lungime de 8,86 metri, o înălțime de 3,45 metri și o masă totală de 7,2 tone, Globetrotter XXL A este cea mai mare autorulotă din portofoliul Dethleffs. Dar dimensiunea pur și simplu a vehiculului Coachbuilt nu este singurul element impresionant aici. Cantitatea extinsă de dotări, spațiul vast de mișcare, condițiile excelente din interiorul autovehiculului, adecvarea pentru utilizarea pe tot parcursul anului și performanțele vehiculului fac din Globetrotter XXL A o opțiune populară, în special pentru proprietarii experimentați de autovehicule cu standarde ridicate și cu o înclinație pentru calitate premium, funcționalitate și valoare ridicată. Este, de asemenea, un motorhome favorit în rândul celor care au nevoie de o încărcătură mare sau care tractează în mod regulat remorci. Datorită șasiului robust cu cadru în scară Iveco Daily cu tracțiune spate și anvelope duble, Globetrotter XXL A are în cele din urmă o sarcină utilă de aproximativ 1,7 tone – sau chiar până la 2,2 tone cu un upgrade de greutate – și poate tracta până la 3.500 kg. Acest lucru este asociat cu motorul Euro 6d de 180 CP (132 kW) cu o capacitate de trei litri în standard, care se descurcă cu ușurință cu astfel de greutăți, chiar și pe trasee accidentate. O unitate de 210 CP (154 kW) este disponibilă ca dotare opțională. Globetrotter XXL A este disponibil cu o gamă largă de caracteristici de protecție împotriva iernii ca dotare standard.

Designul consecvent al familiei Dethleffs

Globetrotter XXL A a fost reproiectat la interior și la exterior pentru anul model 2022. În ceea ce privește exteriorul, modelul premium urmează logica de design consecventă a familiei Dethleffs: O schemă de culori în trei nuanțe, cu decalcomanii mai mari, creează un aspect mai valoros, fiind în același timp clar recunoscut ca model premium Dethleffs. Există două variante de design din care puteți alege aici: una cu cabina șoferului și panoul lateral inferior în alb și una în care aceste elemente vin în gri-argintiu. În ambele modele, elementul central este o curbă alungită în roșu aprins, care creează un accent extrem de dinamic pe panoul lateral lung. Noul design se extinde până în partea din spate a vehiculului, unde există acum și o linie roșie pentru dinamism, în timp ce un autocolant mare în gri deschis se deschide în sus, conferind părții din spate un aspect primitor.

Salon luminos cu o paletă de culori subtile

Salonul din Globetrotter XXL A are un aspect primitor și luminos și în modelul 2022. Finisajele de suprafață și designul tapițeriei urmează tendințele actuale în materie de interior, cu o paletă de culori subtile, finisaje de suprafață deschise și accente elegante în gri. Interiorul aerisit, cu un amestec de lemn deschis și finisaje de suprafață albe, accentuează caracterul somptuos al interiorului din XXL. Suprafețele de masă premium și blaturile de lucru din materiale cu aspect elegant de marmură și podeaua cu aspect modern, de beton de inspirație naturală, se integrează armonios în designul general. Ușile albe ale dulapurilor suspendate, cu un finisaj lucios, sporesc stilul aerisit și elegant (datorită benzilor decorative care seamănă cu aluminiul periat) al salonului redesenat. Alături de cele două modele de tapițerie textilă Samir și Melia, modelul opțional de tapițerie din piele naturală Collin adaugă exclusivitate și confort interiorului. Cei care apreciază atingerile personale pot personaliza tapițeria din piele naturală după bunul plac.

Bucătăria mare de la Globetrotter XXL A cu mobilier de înaltă calitate va fi, de asemenea, îmbunătățită și mai mult, și va avea același aragaz premium de înaltă performanță, sertare mari cu închidere centrală și un ventilator cu opritor de tiraj pentru a oferi cel mai înalt nivel de confort în bucătărie.

O alegere între două layout-uri

Globetrotter XXL A este din nou disponibil în două dispuneri în anul de fabricație 2022. Ambele dispun de o chicinetă spațioasă cu bănci pe laturile opuse ale unei mese, care a fost fixată pe panoul lateral din spatele cabinei șoferului. Accesul la cabina șoferului poate fi închis cu ajutorul unui element de tapițerie suplimentar pentru a crea scaune în formă de U. În spatele acesteia se află bucătăria exclusivistă de înaltă calitate și instalațiile sanitare spațioase, cu duș și toaletă separate. Această zonă poate fi, de asemenea, închisă către salon. Diferența dintre cele două amenajări constă în camera de dormit din spate: În timp ce modelul Globetrotter XXL A 9050-2 dispune de un pat dublu în centru, dormitorul din Globetrotter XXL A 9000-2 are două paturi de o persoană, care pot fi transformate, de asemenea, într-un șezlong mare. Un cadru ergonomic din lemn și saltele premium cu o grosime de 150 mm, realizate din material termoreglabil, sunt oferite standard cu ambele opțiuni de pat. Pe lângă salonul spațios, spațiile mari de depozitare și capacitatea mare de încărcare, Globetrotter XXL A se caracterizează, de asemenea, prin adecvarea excelentă pentru utilizarea pe timp de iarnă: Acest vehicul poate fi utilizat pe tot parcursul anului fără restricții. Structurile de pereți deosebit de groase cu izolație XPS (acoperiș: 45 mm; panouri laterale: 44 mm; pardoseală: 43 mm) împiedică pătrunderea frigului în interiorul vehiculului la fel de eficient ca și podeaua dublă încălzită, unde toate conductele de alimentare sunt, de asemenea, adăpostite în carcase protejate împotriva înghețului. Spațiul de depozitare suplimentar cu o înălțime de 36 cm, cu sistem de încărcare prin trecere, oferă, de asemenea, spațiu de depozitare pentru echipamente precum schiurile. Ca o măsură suplimentară, pasajul dintre salon și cabina șoferului poate fi blocat cu ajutorul unei uși solide. Acest lucru protejează atât împotriva căldurii și a frigului, cât și sporește securitatea în cazul unei spargeri. Este de la sine înțeles că Dethleffs folosește tehnologia de construcție Lifetime Plus și în această clasă de vehicule. Suprastructura fără inserții de lemn, dar cu placare din GRP pe partea inferioară și pe acoperiș, precum și cu izolație XPS, va asigura o durată de viață lungă a caroseriei vehiculului și își va păstra valoarea.

Noile modele Globetrotter XXL A sunt disponibile la dealerul din România Campero.ro

Foto: Dethleffs

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

O mică parte din fața nevăzută a turismului cu camperul și a campingului

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857