21.09.2023

Globe-Traveller a lansat azi modelul de camper van Explorer 2XS pentru cupluri

Autorulotele oferite până acum de Globe-Traveller aveau întotdeauna 4 locuri. Astăzi, un vehicul unic se alătură gamei de autorulote produse de către constructorul polonez. Acesta este Globe-Traveller Explorer 2XS dedicat pentru două persoane. Are două locuri pentru a dormi și doar două locuri pentru mers. Este remarcabil din mai multe motive.

Ideea unui camper van pentru 2 persoane a luat naștere la târgul Caravan Salon Düsseldorf 2021. Lucrările au început în octombrie 2021, cu o atenție deosebită la calitate și detalii, cu care marca GT ne-a obișnuit deja. Premiera a fost programată pentru CMT din Stuttgart 2022, dar din cauza anulării evenimentului, acesta are loc astăzi online pe canalul de YouTube al GT.Explorer 2XS se bazează pe un șasiu Fiat Ducato sau Peugeot Boxer  L3H3 și, prin urmare, are doar 599 cm lungime și 280 cm înălțime. Scopul principal al designerilor Globe-Traveller a fost amenajarea interiorului în așa fel încât utilizatorii vehiculului să aibă cât mai mult spațiu liber. Prin construirea unui vehicul mic devine o provocare serioasă. S-a ales amenajarea cu pat frantuzesc, care este exact aceeasi care se regaseste astazi la toate modelele X si XS. Baia și patul sunt situate în partea din spate a vehiculului. În loc de banca pasagerului, există un scaun pentru o persoană.Dimensiunile vehiculului nu sunt doar demne de remarcat – este scurt și scăzut, dar și potrivit pentru utilizare tot timpul anului, și iarna la temperaturi sub 0 grade Celsius. De aceea , Globe-Traveller Explorer 2XS, la fel ca toate autocrulotele acestui producător, are podea dublă. Spațiul dintre etaje este de 16 cm înălțime. Nu există doar un rezervor de apă gri cu o supapă de scurgere, ci și toate elementele sistemului de apă. În acest spațiu se află și furtunuri care distribuie aer cald de la încălzirea Truma Combi.Explorer 2XS, cu echipare standard, are, printre altele, panouri fotovoltaice, o baterie litiu-ion și încălzire Truma Combi. Există, de asemenea, un nou sistem electric care este probabil să fie montat pe toate modelele GT în curând. Printre elementele care sunt accesorii opționale se numără, de exemplu, maxxfan, o combinație unică de ventilator, alimentare cu aer și fereastră de acoperiș, duș exterior, monitor de consum de energie și un modul care vă permite să controlați sistemul electric prin wifi. Există, de asemenea, accesorii și elemente de mobilier, care nu se regăseau anterior în vehiculele de catalog.

 • un sertar sub scaun, unde gasesti harti, carti, cabluri, incarcatoare
 • masă mare, pliabilă, care poate fi ascunsă în podea
 • un pat cu spătar înălțat și reglabil, datorită căruia puteți citi sau viziona confortabil la televizor
 • depozit de pantofi în podea
 • frigider pentru vin pentru iubitorii de vinuri
 • două încărcătoare wireless în rafturile de deasupra patului (puteți pune telefonul pentru încărcare peste noapte, fără a fi nevoie de cabluri)
 • un televizor care a fost instalat astfel încât să poată fi văzut atât din pat, cât și de pe scaunele șoferului și pasagerului

Prețurile sunt în funcție de motorizare și putere și pornesc de la:

 • Prețurile sunt în funcție de motorizare și putere și pornesc de la:
 • €49.565+ TVA pe Fiat 2,2 H3 Power 160HP
 • €49.202 +TVA pe Peugeot 2,2 BlueHDi 165 KM 435
 • €50.356 + TVA pe Fiat 2,2 H3 Power 180HP

Modelele Globe-Traveller se pot găsi în România prin dealerul MGM CARAVAN TRAILERS (fostă Vanuva) din Oradea.

Foto: Globe-Traveller

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

RVTravel.eu trips – Dobrogea, România, off camping lângă Jurilovca

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857