12.06.2024

Legendarele OKA motorhomes sunt acum disponibile la comandă

OKA All Terrain Vehicles (OKA ATV) este o companie australiană nouă, privată, înființată în martie 2017 și are sediul în O’Connor, Perth Western Australia.
Austalia este recunoscută și pentru mașinile de teren care străbat deșertul australian. Compania OKA din vestul Australiei a fost fondată în 1986 și a avut succes prin vânzarea a aproximativ 500 de camioane. Legendarele camioane de teren OKA, au revenit în prim plan prin OKA ATV, o companie nouă.

Omul de afaceri local Dean Robinson, care a furnizat anterior piese pentru vehicule OKA, a cumpărat marca OKA și activele asociate în 2017 de la Reymer Pty Ltd. și sub noul brand, OKA All Terrain Vehicles, începe să ia comenzi, inclusiv opțiuni personalizate pentru producția de camioane OKA noi la unitatea de producție din Perth. „Angajamentul nostru este să continuăm și să îmbunătățim moștenirea substanțială pe care OKA a făcut-o din 1986 – ca un vehicul de 2-3 tone să fie inegalabil pe toate terenurile, adaptabil pentru multe aplicații și care nu este ușor exploatat de alți producători de vehicule” a declarat Dean Robinson.

Pe lângă piese și reparații, OKA All Terrain Vehicule oferă în prezent versiuni remanufacturate ale camioanelor OKA Seria R și seria NT și lucrează la un nou model OKA RT-Series, care va avea dimensiuni similare, dar mai multă tehnologie și cu mai multe abilități în off-road decât modelele anterioare. Cumpărătorii vor avea opțiunea de motoare cu patru sau șase cilindri, tracțiune cu patru sau șase roți și până la 8000 kg GVM.
Noile camioane OKA all-terain vor fi echipate cu cele mai noi motoare diesel Cummins și transmisii automate Allison, dif Dana, arcuri lamelare, axe solide și anvelope mari până la 42 inch.OKA a prezentat un prototip șasiu seria 6×6 R la show-ul Big Boys Toy din Perth la începutul anului 2020. Firma din vestul Australiei construiește camioane de expediție la comandă, în prezent construiesc motorhome cu șase roți, cu rezervoare de capacitate mare pentru combustibil și pentru apă potabilă. Prețul unui asemenea motrorhome off road va fi de aproximativ 400.000 USD la final.Inițial, vehiculele erau destinate în special companiilor miniere, mai nou OKA, cu suspensiile lor unice, destul de compacte, cu lățime de 2 m și tracțiune integrală, au început să trezească interesul operatorilor de turism de aventură și pasionaților de overlanding.

Foto: OKA ATV

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Toate materialele și combinațiile comune folosite la construcția autorulotelor

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857