22.07.2024

Skydancer Apéro – primul camper-cabriolet din lume!

Skydancer Apéro – primul camper-cabriolet din lume prezentat la CMT 2019

Apéro, prima autorulotă decapotabilă, produsă de către compania Skydancer, s-a facut remarcată la CMT 2019, în Germania, cu posibilitatea pe care o ofera șoferilor de a se bucura de experienta unei mașini cabrio, la bordul unei autorulote. Ca un veritabil cabrio, șoferul și pasagerii pot circula cu partea de sus retrasă, astfel asigurînd vizibilitate mai mare asupra  peisajul și savurînd briza mării. Acoperișul acționat electric, permite intrarea razelor solare în partea de sus a autorulotei în poziția deschis. 

Apéro are interiorul structurat pe două nivele. Jos se afla livingul, iar la etaj, cabina soferului, dotată cu 4 scaune ce se pot transforma într-un pat de 200x125cm, încapător cât pentru două persoane. Se poate petrece o seară romantică sub cerul înstelat, direct în patul format de scaune.

În living se afla de asemenea un pat, de 200×140 cm, o chicineta echipată cu aragaz, frigider de 145l, chiuvetă și loc pentru prepararea mîncării. În baie se gasesc vasul de toaletă, dușul și chiuveta ergonomica ce se retrage în perete atunci cînd nu este folosită pentru a crea spațiu. Skydancer Apéro dispune de rezervoare de 90 de litri pentru apă curată și apă reziduală.

Autoulota este construită pe un șasiu de Fiat Ducato, și este acționată de un motor turbodiesel Multijet de 2.3l, ce produce 148cp(110 kW). O caracteristică aparte o constituie schimbatorul de viteze care se ridica din consola principală, atunci cand cheia este pusa in contact.

Știm că greutatea unui motorhome este o problema majoră în unele tări. Apéro în starea „gata de plimbare” cântărește aproximativ 3080 kg (gol aproximativ 2830 kg).

Skydancer Apéro este momentan valabil doar în Europa și este destinat în principal utilizării în sezonul cald, de primavara pînă toamna, nu este o autorulotă de iarnă.

Sursa: http://www.skydancer-camper.de/presse-info-cmt-2019/

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Cum se vede România pe hărțile producătorilor de autorulote din Europa

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857