19.05.2024

Test practic reușit pentru prima rulotă Dethleffs cu tractare auto electrică

Pentru a permite călătoriile cu rulote cu mașini electrice fără a pierde autonomia, producătorul de rulote și autorulote Dethleffs a dezvoltat E.HOME Caravan cu acționare electrică în cooperare cu Erwin Hymer Group și ZF. Într-un turneu cu rulota, solicitant, peste Alpi cu un prototip, partenerii proiectului au demonstrat acum că conceptul E.HOME este gata pentru piață.

Orice proprietar de rulotă care a făcut vreodată drum prin Alpi va fi familiarizat cu scenariul: greutatea și rezistența crescută a rulotei cresc consumul de combustibil. Pentru o mașină electrică, tractarea unei rulote poate reduce rapid autonomia la jumătate sau chiar mai puțin. În 2018, Dethleffs și partenerii săi de proiect Erwin Hymer Group și ZF Friedrichshafen AG au prezentat pentru prima dată o potențială soluție: prototipul unei rulote cu transmisie electrică – E.HOME Caravan.

Cu provocarea E.HOME Alps, partenerii proiectului au dorit acum să utilizeze un traseu lung de 386 km peste Alpi – popular printre proprietarii de rulote – pentru a demonstra că acționarea electrică a rulotei poate compensa consumul mai mare de energie cauzat de remorcare și că vehiculul de remorcare poate atinge autonomia obișnuită chiar și cu o rulotă atașată.
Traseul începe de la fabrica Dethleffs din Isny ​​im Allgäu din Germania, urmează Fernpassstraße de-a lungul pasului Fern și continuă de-a lungul autostrăzilor A12 și A13, trecând prin Insbruck peste trecătoarea Brenner. În Italia, continuă de-a lungul A22 prin Bozen și Trento până la Riva, pe malul nordic al lacului Garda.

La începutul dimineții, pachetul de baterii al vehiculului de remorcare și rulota au fost complet încărcate.

În primii km spre Fern Pass, a devenit deja evident că rulota acționată electric nu numai că are o influență pozitivă asupra autonomiei, dar și asupra confortului și siguranței conducerii. Accelerație ca un vehicul solo, viraje stabile datorită centrului de greutate situat destul de jos și conducerii fiabile în linie dreaptă, deoarece costumul rămâne constant chiar și pe secțiuni de coborâre – toți acești factori nu numai că fac conducerea să fie mai sigură, dar oferă de fapt o îmbunătățire măsurabilă.
Cu o viteză constantă între 80 – 84 km/h pe autostradă și o viteză medie totală de 62,3 km/h, echipamentul complet electric (mașina + rulota) se îndrepta spre sud. La Pasul Brenner, la 200 km de la începutul călătoriei și la 180 km de destinație, ambele pachete de baterii aveau încă o încărcare de peste 50%. Cu toate acestea, vântul puternic a încetinit costumul E.HOME și a diminuat optimismul echipei.

Ar duce vântul din față la un consum mai mare de energie? Ar fi suficientă energia rămasă pentru a ajunge la destinație?
După 6 ore și 12 minute și 386 km de drumuri alpine, combinația E.HOME de mașină+rulotă a ajuns în centrul orașului Riva de pe Lacul Garda – fără a fi reîncărcată pe parcurs. Dimpotrivă: Indicatorul de încărcare a arătat chiar și puțină energie rămasă în pachetele de baterii ale ambelor vehicule. Rezultatul general: 82 kWh de energie consumată de vehiculul tractant și 74 kWh de rulota E.HOME.

Fețe strălucitoare printre inginerii de dezvoltare ai partenerilor de proiect Dethleffs, Erwin Hymer Group și ZF.
Provocarea E.HOME Alps a furnizat dovezi: Caravana E.HOME ridică călătoria cu o rulotă la un nivel complet nou. Caravana E.HOME asigură faptul că vacanțele cu un vehicul electric de remorcare nu mai sunt limitate de autonomie, oferind în același timp plăcere de condus fără restricții cu siguranță maximă.
Directorul general Dethleffs, Alexander Leopold: „Deși mai sunt câteva obstacole de depășit până când ajungem la maturitatea producției și la capacitatea de aprobare – Caravana E.HOME dezvoltată de Dethleffs, Erwin Hymer Group și ZF este deja o soluție practică și viitoare pentru turism ecologic și sensibil pentru toată lumea. Acest lucru ne permite încă o dată să dovedim afirmația noastră de a fi un pionier în caravaning.

Foto&video: Dethleffs

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Motorizarea electrică – noua tendință în domeniul auto

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857