04.10.2023

Motorizarea electrică – noua tendință în domeniul auto

Motorizarea electrică este noua tendință în domeniul auto, dar în domeniul autorulotelor care va fi viitorul?

Poate ați aflat deja că Tesla se pregătește să lanseze un camion electric. Astfel, mulți încep să-și imagineze și alte posibile aplicații decât transportul de marfă, cum ar fi autorulota electrică.
Autorulota este asociată cu noțiunea de libertate. Mulți consideră deosebit de atrăgătoare ideea de explorare a lumii din propria casă pe toată durata călătoriei.

Autovehiculul clasic este un consumator important de combustibil, iar unul propulsat complet electric ar reduce costurile de funcționare și poluarea.

O companie germană a dezvăluit un prototip de autovehicule electrice de dimensiuni complete, iar Winnebago a lansat o platformă de vehicule electrice. Însă, până în prezent, niciuna nu are un propulsor suficient de bun pentru a face vehiculele cu motoare electrice suficient de viabile. Prin autonomia și puterea sa, Tesla Semi ar putea servi drept prima platformă viabilă pentru o autorulotă electrică cu autonomie marită.

Vanlifer, o companie din Noua Zeelanda, specializată în proiectarea și transformarea de autoutilitare în autorulote, consideră că Tesla Semi ar fi o platformă excelentă pentru un autovehicul recreațional. Conform reprezentanților Vanlifer, nu doar că Tesla Semi promite o economie de combustibil de 200.000 de dolari pe parcursul a doi ani, dar autonomia de până la 500 de mile cu o încarcare completă o face ideală pentru autorulote, astfel încât să puteți uita câteva zile de grija alimentării. Deja a fost produs un concept pentru utilizarea unui tractor Tesla Semi ca bază de plecare pentru un autovehicul recreațional electric.

Conceptul autorulotei Tesla Semi-Home include o cu o bucătărie completă, spațiu de locuit, toaletă și toate celelalte dotări întalnite la autorulote de top. De asemenea, compania susține că un preț de 180.000 de dolari pentru versiunea cu autonomie de 500 de mile a Tesla Semi, nu este mare pentru o autorulotă de lux.

Vanlifer are in vedere dezvoltarea unui nou concept de pilot automat, de fapt posibilitatea de conducere automată, ceea ce ar putea deveni principalul avantaj al folosirii unui Tesla Semi ca autovehicul recreațional. Pilotul complet îmbunătățit oferă șoferului mai mult timp pentru a admira peisajul, în loc să fie atent la conducere.

Sursa: vanlifer.com

Foto credit: vanlifer.com

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Mercedes Sprinter Caravan Concept – o casă într-un van

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857