19.05.2024

Tură off road cu peisaje superbe

Călătoriile VANgabond – tură off road în munții Iezer-Păpușa cu mașini 4×4

Iubesc călătoria în toate formele ei, iar când nu ies cu autorulota, ies cu Land Roverul Discovery 2, o bătrânică de 20 de ani care mă duce prin locuri mai puțin bătute de turiști.

La inițiativa lui Bogdan Muscalu (IamLR), un împătimit al călătoriilor cu Land Roverul, în 9 noiembrie 2019 ne-am strâns 7 mașini: un Discovery 1, trei Discovery 2, un Range Rover, un Discovery 3 (care din păcate a abandonat) și un Nissan Patrol pentru a porni spre Vârful Iezer, prin Câmpulung Muscel.

Ne-am dat întâlnire la ora 7 dimineața în parcarea de la Carrefour Militari și după ce am băut cafeaua pe botul mașinilor, am plecat la drum în coloană.

Drumul pe asfalt a fost destul de plictisitor, dar când am ajuns la pădure, deja toată lumea fremăta de nerăbdare să vedem peisaje. Noroiul își făcea apariția în locul asfaltului, și o bună perioadă de timp râul Brătioara ne-a acompaniat în dreapta.

Covorul de frunze ruginii și cu cerul albastru n-au încântat pe tot parcursul traseului montan. Am ieșit în golul alpin pe la vreo 1700 m altitudine, unde am făcut popas pentru un grătar și socializare.

A fost o tură reușită, cu aventură, cu troliere, cu peisaje de vis!

Cu mine în mașină au fost Bogdan, Iannis și Cristi, toți pasionați de fotografie și aventură.

Spre amurg am ieșit la „asfalt” și după ce am trecut pe la spălătorie în Câmpulung, ne-am pus la drum către casă.

Aventura montană o puteți vedea în video.

Text&foto: VANgabond

Mercedes Sprinter Caravan Concept – o casă într-un van

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857