24.07.2024

Cu autorulota de Paște la Zăbala, Covasna – partea I

Călătorind prin România cu autorulota, de Paște am fost la Zăbala, Covasna – partea I

Pentru că nu eram hotărâți unde să mergem de Paște, anul acesta am decis în ultima clipă să petrecem sărbătorile pascale la Zăbala în Covasna. Am avut ca variante unde să mergem: Brezoi, Vatra Dornei, Vama Veche… Cum am zis, ne-am decis în ziua plecării să mergem la Zăbala, cu toate că am mai fost și anul trecut. De obicei, îmi place să merg să văd locuri noi, dar până la urmă am ales să mergem la Zăbala pentru că acolo deja erau câțiva prietenii rulotiști Getulin, Codruț Kegheș – Dezbrăcatu, Vali Mirică și alții.

De asta îmi place să călătoresc cu camperul, pentru că nu trebuie să îmi fac programări la hotel sau pensiuni, ajung când vreau, plec când vreau… dacă nu îmi place, strâng masa și cele două scaune, pornesc motorul și plec unde îmi place.

Când faci rezervare pe booking, vrei – nu vrei trebuie să stai în hotel chiar dacă atmosfera nu îți place.

Am plecat din București pe la 9 seara, am alimentat cu apă, am umplut buteliile cu GPL, am făcut plinul la rezervor și pe la ora 1 noaptea am ajuns în „camping”. Cei trei care erau deja acolo – Getulin, Codruț și Vali, erau deja în rulote la culcare de vreo jumătate de oră înainte.

Getulin, rulotist cu experiență, a ieșit din rulotă și m-a ghidat să parchez camperul! După manevrele de campare, am stat la o bere până pe la 2:30 noaptea, când ne-am retras la culcare, fiecare în „apartamenul” lui.

Aici e filmul zilei de 7 aprilie 2018, după ce au venit și restul de echipaje.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Sisteme solare, soluții de gătit alternative

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857