22.04.2024

DSMcaravan din Cluj introduce conceptul de consignație de rulote

La Cluj-Napoca a aparut prima consignație de rulote second hand din România, prin firma DSMcaravan

În țările cu tradiție în caravaning, proprietarii de rulote și autorulote își parchează RV-urile în spații special amenajate denumite “parking de rulote”. Aceste spații de depozitare sunt fie acoperite, fie în aer liber și oferă facilități de la deversare ape gri, deversare fosă, alimentare cu apă curată, electricitate sau spațiu de curățare și întreținere a rulotei sau autorulotei. Au început să apară asemenea locuri de depozitare și în România, dar încă mai este mult de lucru pentru a ajunge la nivelul celor de afară.

Un alt concept interesant pe care îl regăsim în țările cu tradiție este cel de “consignație” de rulote. Acest concept este destinat atât proprietarilor de rulote și autorulote care vor să vândă cât și celor care vor să cumpere un RV second hand. În România există acest concept în domeniul auto – există multe firme care intermediază vânzarea autoturismelor în regim de consignație sau buyback.

Cum funcționează acest concept de consignație?

Proprietarul își aduce rulota într-un parc amenajat, îngrădit, cu pază și toate condițiile, prezintă o singură dată rulota la predare. Astfel se pot aduna într-un singul loc mai multe rulote și autorulote sh, un loc unde totul se face coordonat, profesional, cu factură. Există site-uri web cu vânzări rulote sh, dar dacă un client care își dorește o rulotă sau un camper sh, trebuie să bată drumuri în diferite localități ale țării să vadă rulota care-i place. De multe ori, piața gri din România nu oferă toate detaliile corecte despre rulotă, mulți vânzători ascund intenționat anumite defecte mai puțin vizibile mai ales pentru cei care sunt la început și nu știu unde să se uite la o rulotă sh.

Concepul de “consignație” de rulote a apărut de curând și în România, la Cluj-Napoca, prin firma DSMcaravan care tocmai a implementat acest concept nou în România.

Cristi Florean este managerul firmei DSMcaravan ne explică acest concept de consignație de rulote.

„Suntem o firma nouă în acest domeniu și am văzut acest concept de consignație pentru rulote și autorulote în vest. Am vrut să introducem și în România ceva nou și sperăm ca românii să aprecieze acest gen de serviciu profesional de vânzare a rulotelor sh. Cel care vrea să cumpere o rulotă se lovește de o mare problemă și anume seriozitatea vânzătorului. Acesta încearcă să își vândă rulota și există multe cazuri când sunt ascunse defecte, infiltrații sau chiar probleme de funcționare a diverselor utilități din rulotă. Cumpărătorul își poate pierde o zi pe drum pentru a constata că rulota din anunț nu corespunde cu ceea ce este în realitate. Sau poate, luat de val, face tranzacția și după ce ajunge acasă, în liniște, descoperă defecte ascunse. În multe cazuri este vorba de sute de km de parcurs până la locația unde se află rulota. După câteva astfel de vizionări eșuate, timp și bani pierduți, cred că soluția cea mai bună este de a aplela la o consignație de rulote. Face un singur drum și vizionează mai multe rulote. O persoană specializată din cadrul firmei noastre va prezenta rulotele cât mai corect și cât mai detaliat, inclusiv eventualele mici probleme aferente rulotelor sh. Înainte de a ajunge la noi în locație, clientul poate vedea rulotele pe site-ul nostru cu detalii amănunțite, cu fotografii și filmulețe explicite iar dacă clientul are întrebări suplimentare, ne poate contacta telefonic.

Foarte important este faptul că, dacă se hotărăște să cumpere o rulotă, va putea să o verifice amănunțit, să vadă că totul este funcțional. Cel care lasă rulota în consignație (adică  vinde prin intermediul firmei noastre) va avea la rândul său avantaje. Daca rulota lui e undeva la țară sau parcată undeva departe de casa va pierde timp și bani pe drumuri spre și dinspre rulota. O rulota nu se vinde de azi pe mâine: timpul mediu de vânzare este de 2-3 luni, în acest timp se va întâlni probabil cu 10-20 sau poate chiar cu mai mulți potențiali clienți, fiecăruia trebuie să îi explice cu răbdare, să îi arate modul de funcționare etc.

Proprietarul are parte de servicii complete de intermediere a vânzarii-cumpărării fără a interacționa cu posibilii cumpărători, fără a fi deranjat de telefoane la ore nepotrivite sau de multe vizite, întreruperi ale activitatii de zi cu zi (liber de la serviciu pentru un potential client) singura lui grijă rămâne să semneze contractul final de vânzare cumpărare. Practic noi preluăm vehiculul în parcul nostru și ne ocupăm de absolut tot până la vânzarea efectivă.

Un alt avantaj este că oferim posibilitatea de vânzare în rate direct prin firma noastră sau facilitam creditarea la banci, respectiv societăți de creditare cu care colaborăm.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

De ce nu trebuie să aruncăm șervețelele umede într-o toaletă chimică sau de oricare alt fel

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857