20.07.2024

„Ideea de Convenție este un lucru necesar” – Liviu Gal

„Ideea de Convenție este un lucru necesar, înainte de a fi util” – Liviu Gal ne explică de ce este nevoie de Convenție.

„Firma este destul de veche în România, dar activitatea de service cred că are vreo 15 ani și coincide cu achiziționarea de către noi a unei autorulote, iar încet-încet a devenit pasiune și am încercat să spună și altora cum e, văzând lumea asta și înțelegând fenomenul filozofic nu d.p.d.v al business-ului. Fenomenul acesta este un fenomen filozofic. Aici e vorba de o filozofie. Filosofia, pentru cei care nu știu ce înseamnă, este o gândire teoretică în care sunt excluse problemele materiale. Materialismul aparține mai degrabă de epoca comunistă, deși și acolo e vorba de o filozofie, dar noi creem o filozofie de libertate, filozofia de oameni buni, filozofia de ați cunoaște țara, istoria, lucruri bune, pozitive.

Ne aflăm aici pentru încercarea, în primul rând de a ne întâlni, de a ne vedea și din discuțiile purtate între noi să ne convingem fiecare dacă avem aceeași filozofie. Nu toată lumea împărtășește ideile mele, altul vrea să facă numai business. Eu am venit aici, ca și colegul meu din Transilvania, mânați de pasiune și atât. Restul, se poate vedea ceea ce facem noi, că nu este  vorba de partea materială. Să ai 2 ha în Otopeni și să nu construiești un ansamblu rezidențial sau blocuri de corporații, asta pentru multă lume e o prostie. De asta ne-am întâlnit aici, să vedem câți suntem din pasine. Nu spun că să faci strict business, să urmărești doar partea materială este un lucru rău.

Ideea de Convenție este un lucru necesar, înainte de a fi util. Pentru că este necesar  ca oamenii să se cunoască între ei, în mod normal lucrurile se detensionează, eu militez chiar pentru ca această Convenție să poată să dea niște rapoarte anuale bazate spusele fiecăruia.

Deocamdată în România nu avem niște institute de statistică în care să figureze cifre din domeniul acesta. Sunt informații la grămadă, nici măcar registrul auto nu are o situație reală, punctuală, pe mărci, pe tipologii de campere. Astea le putem face noi, eu sunt dispus să spun câte campere s-au vândut, câte pompe de apă s-au vândut anul acesta… Se fac niște statistici, astea trebuie să fie publicate, iar dacă toți care sunt aici agreează ideea, în felul ăsta ne putem face noi statisticile noastre. Din păcate la Convenție nu sunt chiar toți, sunt unii care nu au putut să vină din motive obiective sau subiective, dar Convenția este un lucru necesar, părerea mea. Iar dacă ea va și funcționa, dacă vom face și ceva scris, eu zic că ar fi mai bine. Eu așa cred.

Eu aș fi interesat: câtă lume agreează și simte acest fenomen? Cât este modă? Vrea să știu mai mult pentru că, fenomenul ăsta mie îmi este greu să cred în el când el a apărut de doi ani.

Ce s-a întâmplat în ăștia doi ani în mintea românului de s-a bulversat așa deodată? A-nceput să vadă numai rulote în ultimii doi ani, așa deodată.

Eu sunt născut în 67, au trecut anii 70, 80, a trecut Revoluția, nimeni nu a văzut rulote, iar de doi ani a înnebunit lumea. Este o modă sau este un declic pe care îl are poporul ăsta? Pe mine mă interesează problema asta. E o problemă filozofică.

Dacă este un sentiment la nivel național, dacă românul s-a deșteptat acum, la 100 de ani de la Unire, este un lucru extraordinar! Dar nu sunt convins că este așa. De aia sunt la Convenție, să încerc să mă conving că în sfârșit s-a deșteptat românul.”

Text & foto: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Epilog la Convenția anuala de caravaning România – ediția I

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857