23.04.2024

Cea mai mare paradă de RV-uri din lume

Cea mai mare paradă de vehicule recreaționale (RV-uri) din lume, înregistrată în Guinness World Records (GWR), a fost organizată de Camper Club la Granada din Italia în 22 iunie 2003 și a adunat 672 de echipaje cu RV-uri conform site-ului GWR  www.guinnessworldrecords.com.

Ce fac australienii între timp? Clubul „Australian Motorhoming Lions Club” a organizat un eveniment în orășelul Barcaldine, situat în vestul Queensland-ului în Australia, pentru a doborî recordul italienilor din 2003.

La evenimentul care a avut loc în 25-26 mai 2019, s-au stâns sute de autorulote, caravane, campere, vanuri pentru a încerca înregistrarea unui nou record mondial la o paradă a RV-urilor.

Photo: Paul Doneley
Photo: Paul Doneley

S-au adunat la acest eveniment 863 de vehicule recreaționale care s-au întins pe o distanță de 9 kilometri, bară la bară. Reprezentanții Guinness World Records vor analiza câteva săptămâni înregistrările până vor acorda placheta GWR celor de la Motorhoming Lions, dar președintele clubului australian, Len Waddington este încrezător că vor bate recordul italienilor din 2003.

„A fost excelent, a fost minunat pentru orașe, obiectivul nostru principal a fost acela de a stimula economiile acestor orașe mici”, a spus Len Waddington.

Călătoria a fost organizată ca o modalitate de a da un pic de impuls orașelor afectate de secetă din regiune, a afirmat clubul australian Motorhoming Lions.

Al doilea record GWR a fost cea mai lungă linie continuă de lumini LED, care se întindea pe 5974 de metri.

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Surse: https://thelongestline.net.au   https://www.queenslandcountrylife.com.au

Pregatirea autorulotei/rulotei pentru parcarea de iarnă

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857