23.06.2024

Hymer își deschide propria unitate de producție de șasiuri în Bad Waldsee

Hymer va fi primul producător de autorulote care va începe să-și producă în serie propriul șasiu. Producția internă a șasiului SLC îi oferă lui Hymer posibilitatea de a fi mai independent de furnizori și de a răspunde mai bine la tendințele tehnologice emergente.

După aproximativ doi ani de lucrări de construcție, a sosit momentul ca Hymer să deschidă hala de producție Super Light Chassis (SLC) nou construită la sediul său din Bad Waldsee, devenind astfel primul producător de caroserii care începe să producă în serie propriul șasiu. Ca urmare, compania nu numai că va reprezenta practic fiecare parte crucială a lanțului de creare a valorii, dar producția centralizată îi va permite, de asemenea, să răspundă și mai flexibil la situația actuală a pieței și la nevoile clienților săi în viitor.

Hymer este cunoscut ca un pionier în industria de autorulote și caravane de peste 60 de ani. Prin deschiderea halei SLC, suntem mândri că vom deveni primul producător de caroserii care va începe să producă în mod activ propriile șasiuri, ceea ce ne va permite să facem un pas înainte cu adevărat de pionierat„, a declarat Christian Bauer, președintele Hymer GmbH & Co. KG. Linia de producție va face tranziția către producția de masă încă din luna iunie.

Tehnologie de producție de ultimă generație care acoperă 3.100 de metri pătrați

Prin deschiderea propriei hale de producție a șasiurilor, Hymer va putea furniza pentru prima dată vehicule de agrement care provin dintr-o singură sursă – cu excepția unității de propulsie. Acoperind o suprafață de 3.100 de metri pătrați, instalația de producție nou construită combină o linie de producție modernă cu zone logistice adiacente. „Am optat pentru construirea propriei hale de producție SLC în locația noastră din Bad Waldsee pentru a fi mai puțin dependenți de furnizori și pentru a putea reacționa mai flexibil la tendințele tehnologice emergente în viitor„, a declarat Hans-Georg Rauh, director general tehnic al Hymer GmbH & Co. KG. „Producția internă ne oferă, de asemenea, oportunitatea de a ajusta șasiul la caroserie și de a le dezvolta în continuare pe ambele ca o singură unitate.

În procesul de planificare a producției au fost aplicate metode LEAN testate și cele mai recente concepte de producție și asamblare, ceea ce va optimiza și mai mult producția de vehicule de agrement la sediul din Bad Waldsee. În viitor, clienții vor primi, prin urmare, o soluție completă de o calitate și mai bună, deoarece va fi posibilă reglarea fină, optimizarea și dezvoltarea ulterioară a șasiului până la caroserie mult mai rapid.

În cursul dezvoltării proceselor, compania lucrează, de asemenea, la soluții automatizate pentru activitățile legate de siguranță. Acesta este motivul pentru care au fost făcute investiții în tehnologiile de asamblare, care vor îndeplini cerințele exigente în ceea ce privește viteza procesului și siguranța, de exemplu. Ergonomia etapelor individuale de lucru a jucat, de asemenea, un rol esențial în planificarea producției. O altă completare a proceselor de producție existente ale producătorului tradițional include diversele bancuri de testare de la capătul liniei principale de asamblare a șasiurilor, unde se va efectua în viitor controlul și asigurarea calității producției interne de șasiuri.

Pentru început, Hymer va utiliza instalația de producție pentru a produce șasiurile SLC cu cinci ampatamente diferite – începând cu versiunile scurte de la 3,90 metri și până la modelul cu axă tandem pentru Clasa B MasterLine I 890, de exemplu.

Foto: ©Hymer GmbH & Co. KG

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Cum alegeți locurile de campare sălbatică în Europa când călătoriți cu autorulota

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857