21.05.2024

Cum alegeți locurile de campare sălbatică în Europa când călătoriți cu autorulota

Când călătoriți cu autorulota sau camper vanul prin Europa, pot exista soluții de campare wild camping. Vă voi prezenta câteva sfaturi care ar trebui luate în considerare când decideți să campați wild camping în Europa

Camparea în afara campingurilor sau wild camping, este un fenomen binecunoscut în toată Europa. Foarte mulți adepți ai fenomenului #vanlife caută locuri sălbatice, departe de campinguri pentru a savura libertatea oferită de un asemenea stil de călătorie. Și ce este mai frumos decât să te trezești dimineața lângă plaja preferată sau seara să bei un pahar de vin privind peisajul, la un foc de tabără.

Când călătoriți într-un zonă nouă, necunoscută, nu vă puteți baza întotdeauna pe noroc pentru a găsi locul potrivit de înnoptat. Mulți turiști care călătoresc în propriile autorulote sau camper vanuri caută lucruri de înnoptat în afara campingurilor. Dacă alegeți să înnoptați wild camping, trebuie să țineți seama de câteva aspecte în alegerea locației și anume: siguranță, discreție, locație, facilități.

În video sunt explicate aceste aspecte:

Există aplicții care îți arată locurile de campare în toată Europa, dar nu trebuie să vă bazați 100% pe ele, trebuie să studiați cu atenție zona în care vreți să campați wild. Pot exista reglementări ale autorităților locale cu privire la wild camping și ar fi neplăcut după ce campați să deschideți o bere și să vină poliția să vă spună să părăsiți locația.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Călătoria cu motorhome în Spania, tot mai spre sud – Almeria

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857