27.04.2024

Operatorii parcărilor de autorulote din Italia au înființat Asociație

În Italia a fost creată Asociația Operatorilor și Managerilor pentru Aree Sosta Camper – parcările pentru autorulote (AIASC)

AIASC este asociația comercială a antreprenorilor, operatorilor și managerilor zonelor de parcare pentru campere. Misiunea asociației este de a încuraja și susține antreprenoriatul zonelor de parcare pentru autorulote, prin construirea unei identități și a unei voci comune care să susțină turismului itinerant.

Parcările pentru autorulote și rulote sunt instrumente fundamentale pentru a te bucura pe deplin și în siguranță de călătoria cu acest gen de vehicule. Asociația italiană a fost creată pentru a unii forțele tuturor operatorilor mici, dispersați pe întregul teritoriu italian, într-o asociație profesională, cu scopul de a avea un for și o identitate comună care să susțină turismul itinerant. Asociația își dorește să încurajeze și să promoveze cultura turismului itinerant, de la activitățile conexe, sustenabilitatea mediului și susținerea comunităților locale.

Sunt multe zone cu parcări pentru autorturisme care pot fi luate în considerare pentru a creea locuri de campare „Aree Sosta Camper” sau Camperstop – parcări unde turiștii cu camperele pot înnopta pentru una-două nopți. AIASC vrea să crească gradul de conștientizare al autorităților pentru aceste parcări care pot aduce beneficii ambelor părți, atât pentru camperiști cât și pentru localnici.

Sursa: https://www.aiasc.it/

Contributor: Cosmin Albu

Cu campervanul în Dobrogea necunoscută

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857