24.07.2024

Statistici despre situația caravaningului în Marea Britanie

Consiliul Național al Caravanelor sau în engleză National Caravan Council Limited (“NCC”) este o asociație profesională din Marea Britanie.

Industria caravaningului este în topul turismului britanic. Majoritatea întreprinderilor din industrie sunt IMM-uri sau micro-întreprinderi, de obicei deținute în mod independent și deseori gestionate de o familie.

Caravaningul, în contextul său cel mai larg, este un generator major de venituri și locuri de muncă în cadrul economiei naționale din Marea Britanie. Turiștii cu caravanele stimulează comunitățile locale, în special în lunile de vară, prin crearea de oportunități de angajare sezonieră și prin sprijinirea magazinelor locale, a restaurantelor și a altor afaceri.

Consiliul Național al Caravanelor sau în engleză National Caravan Council Limited (“NCC”) a fost înființată în urmă cu mai bine de 75 de ani (1939) ca organism comercial din Marea Britanie reprezentând interesele colective ale patru sectoare de produse – case de vacanță, autorulote, rulote și case de parc rezidențial. În timp ce rădăcinile industriei se află la începutul jumătății secolului al XIX-lea, aceasta s-a dezvoltat semnificativ și acum contribuie cu peste 6 miliarde de lire sterline pe economie din Marea Britanie, angajează peste 100.000 de oameni și servește peste 1,7 milioane de rulote și autorulote.

NCC are ca scop promovarea afacerilor din industria de caravaning din UK, este organul abilitat să discute cu oficialitățile locale și guvernamentale, apără interesele firmelor din industria de caravaning, informează membrii despre orice noutate legislativă, despre noutățile tehnologice pentru a fi cu un pas înaintea competiției.

Tot aici se găsesc foarte multe informații utile pentru cei interesați de evoluția caravaningului.

Sunt prezentate statistici, precum situația înmatriculărilor de autorulote noi în perioada 2000-2017, de unde aflăm că în UK, în anul 2017 s-au înmatriculat 14.062 de motorhome noi.

Puteți vedea mai multe statistici și informații aici: https://www.thencc.org.uk/Our_Industry/statistics.aspx

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Fonduri europene pentru dezvoltare de campinguri

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857