05.12.2023

Fonduri europene pentru dezvoltare de campinguri

Din decembrie se pot depune cereri pentru fonduri europene pentru „Construirea, extinderea spațiilor de producție/servicii” 

Din data de 24 decembrie 2019, ora 12:00 se pot depune cereri pentru proiecte de camping, pentru firmele care doresc să acceseze fonduri europene pentru zone de campare. Pentru a putea depune cererea, firmele doritoare trebuie să aibă Codul CAEN 5520 – facilitati de cazare pentru vacanțe și perioade de scurta durată.

Puteți descărca documentul de aici: 01 1 Fisa POR_2 2_sep_2019

Microîntreprinderi și întreprinderi mici (cu 0 – 49 salariați):
▪ 55% pentru proiectele care se realizează în regiunea Vest;
▪ 70% pentru proiectele care se realizează în regiunea Nord Est.
Întreprinderi mijlocii (cu 50 – 249 salariați):
▪ 45% pentru proiectele care se realizează în regiunea Vest;
▪ 60% pentru proiectele care se realizează în regiunea Nord Est.
Pentru componenta de ajutor de minimis a proiectului, contribuția programului (acoperită din FEDR și bugetul de stat) este de maximum 90% din valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin ajutor de minimis și în limita plafonului de minimis.

„Aceasta clasă include asigurarea cazării de scurtă durată, de obicei zilnică sau săptămânală, pentru vizitatori, în parcuri pentru caravane, în locuințe separate (independente) constând în camere complet mobilate sau spații pentru servirea mesei și dormit, cu facilități pentru gătit sau bucătarii complet echipate. Aceste servicii se asigură în apartamente sau în cladiri multi-locuință independente, cu mai multe etaje, sau în complexe de cladiri, în bungalow-uri, sau în cabane, case țărănești și căsuțe. Uneori se asigură și servicii complementare de minim nivel.
Această clasă include servicii de cazare asigurate de:
-tabere de copii și alte case de vacanțe
-case de oaspeți și bungalow-uri
-case țărănești și căsuțe fără servicii de menaj
-căminele de tineret și refugii montane
Aceasta clasa exclude:
-asigurarea cazării de scurta durată în spații mobilate cu serviciile de curățenie zilnică, făcutul patului, servicii de asigurarea hranei și a băuturii, vezi cod CAEN 5510
-asigurarea de case și apartamente mobilate sau nemobilate pentru utilizare cu caracter cvasipermanent, de obicei lunar sau anual, vezi diviziunea 68″.

surse: http://www.coduricaen.ro/5520-facilitati-de-cazare-pentru-vacante-si-perioade-de-scurta-durata

http://coduricaen.info/definitie-Parcuri-pentru-rulote-campinguri-si-tabere-5530.html

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Campinguri și infrastructură caravaning

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857