25.10.2024

Webasto începe producția de baterii în Germania

Investiții în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro pentru construirea capacității de producție în Hengersberg și Schierling din Germania

Webasto, partener global de sisteme inovatoare pentru industria auto, a început producția de baterii pentru vehicule electrice în Germania. Fabricarea bateriilor pentru un producător european de autobuze a început deja pe site-ul Schierling din districtul Regensburg. De la începutul anului 2020, compania își va fabrica propriul sistem de baterii standard dezvoltat pentru autovehicule comerciale. În acest scop, Webasto a investit 11 milioane de euro într-o linie de produse multiple. Încă 18 milioane de euro s-au alocat către înființarea unui centru de construcție și validare a prototipului pe site-ul său Hengersberg din districtul Deggendorf, Germania.

Acum trei ani, Webasto a luat decizia de a-și extinde și mai mult activitatea principală în domeniul acoperișurilor și a sistemelor de încălzire, dar și de a dezvolta domenii de activitate suplimentare în domeniul electromobilității, cu soluții de încărcare și sisteme de baterii. „Am intrat cu succes pe această piață cu produsele noastre viitoare de mobilitate inovatoare, iar primele autobuze cu baterii Webasto vor ajunge în curând pe străzile marilor orașe europene. Odată cu începerea activităților noastre interne de producție de baterii, deschidem un capitol complet nou în istoria noastră de aproape 120 de ani. Acesta este un mare efort de echipă, cu mulți colegi experți, de care putem fi foarte mândri”, subliniază dr. Holger Engelmann, președinte al consiliului de administrație al Webasto SE.

Competențele la locurile de producție existente

Pe măsură ce a stabilit dezvoltarea și producerea sistemelor sale de baterii, Webasto a beneficiat de competențele din cadrul activității sale principale. De exemplu, compania a fost capabilă să se bazeze pe know-how-ul său de management termic, fabricația electronică internă și experiența sa în instalarea sistemelor complexe în vehicule – toate acestea fiind factori cheie de succes pentru noul domeniu de activitate. Mai mult, Webasto a adus în companie și alți experți în electromobilitate în ultimii trei ani.

Webasto își folosește rețeaua de producție consacrată pentru a produce sisteme de baterii pentru piața europeană: sistemele de acoperiș au fost produse la Schierling de peste 30 de ani. Mai mult, pe acest amplasament se află și centrul de competență al grupului pentru tehnologii ușoare de construcție. În plus, Webasto fabrică acum sisteme de baterii la aceeași fabrică. De asemenea, angajații de la Hengersberg fabrică cutii de aluminiu pentru sisteme de baterii, care sunt ulterior trimise la locația de producție la Schierling. Celulele pentru bateria standard Webasto sunt furnizate de la Samsung SDI – partener Webasto în domeniul sistemelor de baterii din 2018.

Intrarea pe piața chineză este în pregătire. Dezvoltarea și fabricarea sistemelor de baterii vor fi – împreună cu o instalație de producție de acoperiș – pe noul site Webasto din Jiaxing. Este prevăzută deschiderea acestei fabrici la începutul anului 2020.

Sursa&foto: Webasto-group.com

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857