24.07.2024

Monitorizarea bateriei prin smartphone-ul – cu ajutorul dispozitivului Battery-Guard

Cu Battery-Guard și aplicația gratuită Apple sau Android, acum puteți verifica rapid și ușor starea de încărcare a bateriei, deoarece numai într-o stare constantă de încărcare a bateriei, se asigură o viață mai lungă a bateriei

Pentru a putea urmării nivelul de încărcare al bateriei din celulă, trebuie sa verifici pe panoul de comandă al autorulotei/rulotei, acolo fiind locul în care apare acest indicator. Dar, cu monitorizarea bateriei cu smartphone-ul – cu ajutorul dispozitivului Battery-Guard, veți putea controla de la distanță direct de pe smartphone, nivelul acesteia.

Dispozitivul Baterry-Guard transmite prin intermediul conexiunii Bluetooth informații despre nivelul de încărcare/descărcare al bateriei de pe celulă, pe smartphone cu ajutorul unei aplicații pentru Android sau iOS.

Pe telefon va apărea un afișaj electronic în 4 culori, asemănător unui tahometru, care va indica nivelul bateriei: culoarea verde închis indică o încărcare maxima a bateriei, verde deschis indică o încărcare medie a bateriei, culoarea portocalie înseamnă că bateria este la nivelul minim de încărcare iar roșu înseamnă că bateria este descărcata complet. În aplicația mobilă este indicat, prin intermediul caracterelor alfanumerice, nivelul de tensiune, iar dacă nivelul acestuia scade sub valoarea minimă, se recomandă o reîncărcare rapidă a bateriei.

Aplicația permite supravegherea tensiunii pentru 5 baterii simultan, condiția fiind ca fiecare vehicul în parte să aibă câte un sistem Baterry-Guard. Dimensiunile dispozitivului sunt între 25x20x40 mm iar prețul unui astfel de aparat începe de la 33,40 euro.

Contributor/traducere: Ioana Albu

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Pinto, fotograful camperist din Cluj-Napoca

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857