21.09.2023

Câteva motive pentru care este nevoie de depozitare și protecție RV

Câteva motive pentru care este nevoie de depozitare și protecție autorulotei/rulotei pe timp de iarnă

Știm cu toții că achiziția unei autorulote sau rulote reprezintă o investiție destul de importantă pentru bugetul fiecăruia. De asemenea, vrem ca vehiculul recreațional (RV) pe care îl cumpărăm, să ne țină cât mai mult. De aceea, cum spuneam în postarea despre „Pregătirea autorulotei/rulotei pentru iernare” că este bine să întreținem cât mai bine RV-ul. Pe lângă pregătirea pentru sezonul rece, este bine să parcăm autorulota într-un garaj, cort ori hală, sau sub un șopron sau acoperiș.

În continuare vă prezentăm câteva motive pentru care este bine să ținem autorulota, camperul, rulota sub un acoperiș.

Razele ultraviolete sunt dăunătoare elementelor exterioare ale motorhome-ului, elemente ce vor prezenta probabil semne de îmbătrânire destul de repede dacă RV-ul nu este pus sub un acoperiș. Aceste semne apar în principal pe acoperișul autorulotei/rulotei, acolo unde vopseaua va începe să se estompeze. Soarele va afecta cauciucurile și garniturile din exteriorul camperului, elemente ce vor începe să se ridigizeze, să apara fisuri, crăpături ce vor cauza infiltrații ale apei în pereții RV-ului. De asemenea grindina, zăpada, ploile afectează suprafața exterioară a autorulotei. Protejând-o de aceste efecte de mediu sub un acoperiș, un cort, un șopron, o hala etc, nu numai că ajuta autorulota/rulota să-și păstreze aspectul plăcut, dar se extinde durata de viață a caroseriei.

Dacă am înțeles necesitatea protejării caroseriei și elementelor unui RV față de acțiunile mediului, trebuie să avem în vedere și protecția interioară a autorulotei. Știi că parcarea autorulotei în garaj, hală etc, poate ajuta și la protejarea interiorului său? La fel ca efectele care pot apărea dacă lăsați mașina afară pentru perioade lungi de timp, razele solare îndelungate pot deteriora, de asemenea, materialele din interiorul motorhome-ului. Pot fi afectate scaunele, bordul, zona de locuit; căldura și lumina excesivă pot deteriora starea materialelor. În plus, căldura poate crește cantitatea de energie necesară pentru a aduce interiorul la o temperatură confortabilă atunci când vă pregătiți pentru a călători și pentru a vă depozita materiale.

Prelatele pentru autorulote pot oferi, de asemenea, o anumită protecție, dar au și câteva dezavantaje. Atât acoperirea cât și îndepărtarea prelatei de pe autorulotă este un inconvenient major, mai ales că ar trebui făcut cu ajutorul măcar a unei persoane. Când se utilizează o prelată, atât rulota, cât și prelata propriu-zis trebuie să fie complet curate și uscate. În caz contrar, orice piatră cât de mică ar putea zgâria vopseaua RV-ului. Umiditatea poate duce la dezvoltarea mucegaiului – mucegai care afectează autorulota. Spre deosebire de huse sau prelate, clădirile gen garaj, hală, șopron sunt mult mai mari, mai aerisite și unele pot avea căldură la interior, ceea ce ar fi ideal pentru un motorhome, protejând-ul și împotriva vântului.

Dacă decideți să construiți o clădire sau să cumparați un cort special pentru autorulota dvs, nu uitați să măsurați autorulota înainte!

Mai există soluția de a închiria un spațiu pentru adăpostirea autorulotei, dar poate fi destul de costisitor și destul de departe de locuița dvs.

Câteva linkuri să vă faceți o idee:

https://www.corturitransilvane.ro/corturi-industriale

https://storageandcanopy.com/shop?olsPage=products%2Frv-canopy-w-14-l-30-h-14

https://www.shelterlogic.com

https://www.farmtek.com/farm/supplies/prod1;ft_canopies_tents-ft_daddy_long_legs_canopies;pgdaddy.html

http://carports-canopies.com/carport-canopy/motorhome-canopy/

http://www.sheltersofamerica.com/products.php?id=3

https://www.kroftman.com/en_EU/storage-tents?gclid=EAIaIQobChMI_aGZ95OA3gIVTJh3Ch2GrQJGEAEYASAAEgLUsfD_BwE

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Volkswagen lansează în 2019 Grand California – ultimul camper de aventură

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857