12.06.2024

Cum să previm condensul într-o autorulotă – câteva sfaturi

Umiditatea este un inamic tăcut și extrem de nociv pentru autorulote și realizăm efectele negative ale acestei probleme, în special în anotimpul cel mai ploios și cel mai rece.

Condensul este un fenomen natural întâlnit în cazul în care cantitatea de vapori de apa din aer (umiditatea) se afla la limita de saturatie (100%) iar apa trece din stare gazoasa în stare lichidă depunându-se pe suprafețele reci.

Umiditatea este un inamic tăcut și extrem de nociv pentru autorulote și realizăm efectele negative ale acestei probleme, în special în anotimpul cel mai ploios și cel mai rece.

Câteva sfaturi pentru prevenirea condensului în autorulotă

Chiar dacă avem grijă de camper, se poate întâmpla să apară condensul în interiorul autorulotei. Acest lucru se datorează adesea greșelilor comune pe care le facem fără să ne dăm seama. Cu toate acestea, există câteva precauții care trebuie luate pentru a evita formarea condensului și contracararea umidității din interiorul autorulotei.

În continuare vă prezentăm câteva sfaturi pentru evitarea condensului

– Încercați să evitați expunerea autorulotei la schimbările mari de temperatură într-un interval foarte scurt. Aceste shimbări bruște, pot genera condens.

– Mențineți periodic ferestrele și trapele ușor deschise pentru a asigura schimbul de aer, în special după gătit sau duș.

– Creșteți temperatura la centrala termică cu câteva grade dimineața devreme, pentru a evita picăturile de condens pe mobilier și ferestre.

– Utilizați un dezumidificator pe care îl găsiți în magazine, sau poate fi folosit orez ori recipiente cu sare grosieră sau grunjoasă.

– Evitați să spălați interiorul înainte de a închide autorulota, sau să aerisiți bine camperul și lăsați părțile spălate să se usuce complet înainte de a pleca de la rulotă sau autorulotă.

Aceastea sunt câteva sfaturi utile. Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube pentru a afla alte noutăți și sfaturi din domeniul caravaningului și a călătoriilor.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

35 de ani de la Multivan T3 – a fost primul autovehicul all-in-one, monovolum și camper

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857